Még májusban hirdették ki a 2019-es Ország Tortája versenyébe került öt döntőst, akik közül a neves zsűri a napokban választotta meg a befutót.
A Boldogasszony csípkéje tortát a dunaföldvári Tóth Cukrászda nevezte, készítője pedig Tóth Norbert. A finomságban találni málnás topogós réteget, pürét, egy kis krémet, amit a bazsalikomos, citromos ganache dob fel.
A 2019-es cukormentes darab megválasztása sem maradt el, amit a szegedi Accappella Cukrászda Kicsi Gesztenyéje hozott el. A tortákat először augusztus 18-án kóstolhatják meg a szerencsésebbek, ám utána elkezdik a pontos receptek átadását az ország cukrászdáinak, így például a kaposvári Olasz Fagyizónak is, ahol az előző évekhez hasonlóan biztosan kapható lesz majd az Ország Tortája.
Ti megkóstolnátok?