2019. 07. 15., hétfő, 12:04

2+1 új Dél-Balatoni étterem, melyeknek a bakancslistádon a helyük!

A vérbeli gasztroturisták talán azt gondolják nem tudunk újat mutatni, ehhez képest a nyári szezon Balatonján igencsak kapkodni kell a fejünket, ha lépést akarunk tartani a történésekkel. Mutatunk is három új helyet, melyeket kár lenne kihagyni 2019-ben.

Padlás Bisztró, Fonyód

Május 24-én, az egykori Balaton Áruház tetőterében nyitott az elegáns Padlás Bisztró. A 100 fő befogadására alkalmas, csodás panorámát magáénak tudó vendéglő a déli part legmodernebb konyhatechnológiájával rendelkezik. 

 

Egy Angliából hazatért séf, Várszegi Ben dolgozik kollégáival a látványkonyhában, az étlapjuk letisztult, az öt előétel mellett mindössze nyolc főétel szerepel a kínálatban, de hétköznapokon napi menü is kapható náluk. 

 

Padlás Bisztró Facebook

 

Kiskert Vendéglő, Siófok

 

A Kiskert megálmodói, Südy Ágnes és Horváth Szilárd előzőleg a balatonszemesi Kistücsökben dolgoztak, mint szakács és főpincér. Siófok Széplakon, májusban nyitották meg a Kiskertet, melynek kerthelyiségét előzőleg teleültették növényekkel, igazán kedves hangulatot létrehozva.

 

Hideg málnakrémleves zabmorzsás túró gombóccalRántotthús burgonyapürével

Magyaros ételek készülnek náluk magas minőségben, kis csavarral, mint gulyás, lecsó, főzelék, gyümölcsleves, rántott hús. 

 

Kiskert Facebook

 

+1: Hableány, Badacsonytomaj 

 

Ugyan nem a Balaton somogyi oldalán található, mégis érdemes ajánlásra az új Hableány, hiszen egy igazi ikonról van szó, mely ráadásul a kaposváriak által leginkább favorizált helyen, Badacsonytomajban található. Több mint egy évszázados történelmét folytatta június 15-től a Hableány, mely többfunkciós intézményként tért vissza: borászat, birtokközpont, borbár, étterem és bemutatótér egyben. 

 

Kecskesajtos málnaleves

A borbárban a pincészet mind a 20 tételét megkóstolhatjuk, az étteremben pedig a street food helyett egy elegánsabb bisztrókonyha lett az irány.

 

Hableány Facebook

 

Jártatok már valamelyikben? Kommentben várjuk a beszámolót!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: