A vérbeli gasztroturisták talán azt gondolják nem tudunk újat mutatni, ehhez képest a nyári szezon Balatonján igencsak kapkodni kell a fejünket, ha lépést akarunk tartani a történésekkel. Mutatunk is három új helyet, melyeket kár lenne kihagyni 2019-ben.
Padlás Bisztró, Fonyód
Május 24-én, az egykori Balaton Áruház tetőterében nyitott az elegáns Padlás Bisztró. A 100 fő befogadására alkalmas, csodás panorámát magáénak tudó vendéglő a déli part legmodernebb konyhatechnológiájával rendelkezik.
Egy Angliából hazatért séf, Várszegi Ben dolgozik kollégáival a látványkonyhában, az étlapjuk letisztult, az öt előétel mellett mindössze nyolc főétel szerepel a kínálatban, de hétköznapokon napi menü is kapható náluk.
Kiskert Vendéglő, Siófok
A Kiskert megálmodói, Südy Ágnes és Horváth Szilárd előzőleg a balatonszemesi Kistücsökben dolgoztak, mint szakács és főpincér. Siófok Széplakon, májusban nyitották meg a Kiskertet, melynek kerthelyiségét előzőleg teleültették növényekkel, igazán kedves hangulatot létrehozva.
Magyaros ételek készülnek náluk magas minőségben, kis csavarral, mint gulyás, lecsó, főzelék, gyümölcsleves, rántott hús.
+1: Hableány, Badacsonytomaj
Ugyan nem a Balaton somogyi oldalán található, mégis érdemes ajánlásra az új Hableány, hiszen egy igazi ikonról van szó, mely ráadásul a kaposváriak által leginkább favorizált helyen, Badacsonytomajban található. Több mint egy évszázados történelmét folytatta június 15-től a Hableány, mely többfunkciós intézményként tért vissza: borászat, birtokközpont, borbár, étterem és bemutatótér egyben.
A borbárban a pincészet mind a 20 tételét megkóstolhatjuk, az étteremben pedig a street food helyett egy elegánsabb bisztrókonyha lett az irány.
Jártatok már valamelyikben? Kommentben várjuk a beszámolót!