Újra régi fényében tündököl a badacsonyi Hableány

2019. 06. 18., Kedd, 10:20

Újra régi fényében tündököl a badacsonyi Hableány

Felújítva folytatja több mint egy évszázados történelmét Badacsony ikonikus étterme, a Hableány. A 2015-től 2017-ig KisHableányként üzemelő étterem több funkciós intézményként tért vissza: borászat, birtokközpont, borbár, étterem és bemutatótér egyben

A több mint egy évszázados történelem nem csak jól csengő frázis, a Hableány az 1900-as évek elején szállodaként működött, 1964-ben épült újjá étteremként, amit egy csemegebolt is kiegészített. Több generáció is megfordult tehát a badacsonytomaji vendéglőben, az északi part igazi ikonjává vált.

A Laposa család tulajdonában álló épület 2015-ben, 10 év után nyitott újra KisHableányként. Az újragondolt bisztróban helyi alapanyagokból készült ételeket, kiváló környékbeli borokat és balatoni kézműves söröket élvezhettek a látogatók.

A borbárban a pincészet mind a 20 tételét megkóstolhatjuk, az étteremben pedig a street food helyett egy elegánsabb bisztrókonyha lett az irány. A felújítás során figyelembe vették az épület eredeti értékeit és állapotát, de megőrizték Kumpos Éva 1965-ös hableányt ábrázoló mozaikját is, amely a homlokzaton látható.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: