2019. 06. 12., szerda, 09:36

Az aszfalt, mintha láván járna! - Nyári jótanácsok kutyásoknak!

Hirtelen robbant be a nyár, amit nem csak mi, de házi kedvenceink is rendesen megsínylenek. Hoztunk most nektek pár tanácsot a kánikula idejére, amiket érdemes betartani, ha nem szeretnénk, hogy kutyáink vagy a cicusok rosszul érezzék magukat.

Ebben a melegben is kell kutyusainknak sétálnia, viszont jó, ha tisztában vagytok vele, hogy az aszfalt rettenetesen felmelegszik a hőségben. Kaposvár utcáin az aszfalt hőmérséklete ha a levegő 25-30 fok között mozog, elérheti az 50-60 celsiust is, így kedvenceink talpa ekkora hőmérsékletnél pillanatok alatt felég, majd kisebesedik. 

 

 

Sétáltatásra válasszátok a reggel 8 és este 8 utáni időszakot, valamint próbáljatok füves helyekre menni. Ugyan Kaposváron nagyon kevés olyan park és zöldterület van, ahova beengednének minket kedvenceinkkel, de jó választás lehet a Deseda, vagy egy szomszédos játszótér - ahonnan nincsenek kitiltva az állatok-, ahol a fa árnyékában kellemesen érezhetik magukat a kutyusok. 

 

 

Ebben a melegben akkor se hagyjátok az autóban kedvenceiteket, ha csak beszaladnátok a boltba, hiszen a lehúzott ablak vagy az, ha beálltok egy fa alá ami árnyékot ad, nem segít a helyzetén, hiszen az autók nagyon hamar felforrósodnak, ami az állatok számára végzetes lehet. 

 

 

Végezetül pedig mindemellett készüljetek számukra sok vízzel, és az udvaron élő állatkákat is engedjétek be a lakásba, hogy kicsit lehűljenek!

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: