2018. 04. 23., hétfő, 14:18

Eldönthetitek, melyik kutyafuttatót újítsák fel az országban! - Kár, hogy Kaposváron nincs mit nevezni...

A Bayer Állategészségügy Kutyatér pályázatának keretein belül 2018-ban keresik azt a kutyajátszóteret, amit a szavazatok alapján felújítanának, korszerűvé tehetnének. Országosan több hely is szerepel már a térképen, de sajnos Kaposvár és környéke nincs a listán. 

Miért is kell/jó ha van kutyafuttató?

 

Ez az elkerített tér, ahol mind a kisebb, mind pedig a nagyobb testű állatok kimozoghatják magukat, akár elvégezhetik a dolgukat, szükségesek a kutyáknak, és kell a gazdiknak. Ráadásul jó azoknak az embereknek is, akiket zavarnak az utcán játszadozó négylábúak, hiszen így el lennének különítve.

 

 

A nagy érdeklődésre való tekintettel a Bayer Egészségügy ismét felújít egy ilyen kutyafuttatót vagy annak továbbfejlesztett változatát a kutyajátszóteret. A térképen jelenleg 189 ilyen hely van megjelölve, az első pedig jelenleg a budapesti Mester utca, 1602 szavazattal. 

 

 

A pályázatban új kutyafuttatókat is meglehet jelölni, de ugye ami nincs azt nem is lehet alapon, Kaposvárt hiába is próbálnánk benevezni a programba. 

 

 

Már írtunk róla, hogy városunkban nem csak kutyafuttató vagy játszótér nincs a felhozatalban, de a nagyobb parkokba - ahol kitudnák mozogni a füves területeken magukat kedvenceink - se mehetünk be velük. 

 

 

Kaposváron tiltó listán van a  Berzsenyi park, a Színház park, a Rippl-Rónai park, a Jókai liget, a Gábor Andor tér, az Európa park, a Nagy Imre park és a Városliget is,  e helyekre a rendelet szerint az ebek bevezetése tilos. 

 

Így jelölt híján Kaposvár ebből a programból kimarad, ám a helyi kutyatartók számából adódóan lehet, hogy elférne egy ilyen tér városunkba!

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: