2019. 05. 28., kedd, 14:53

Saját bicikli-elkerülőutat kapott a desedai látogatóközpont

Nem egy R-67-es, de megteszi.

Mikor tavaly nyáron bejelentették, hogy rendesen átszabják a Deseda arculatát, nagyon megörültünk a fejlesztéseknek, amelyek mára már javarészt el is készültek. Akkoriban szó volt arról is, hogy a szabadstrandon lévő gyalogos-biciklis utat némileg kiszélesítik, melynek köszönhetően mind a gyalogosok mind pedig a kerékpárosok kényelmesen elférhetnek majd egymás mellett. Nos, ebből túl sokat nem érzékeltünk, és lehet, hogy csak azért, mert mi értettük félre a dolgokat.

 

 

Nemrégiben ugyanis elkészült a Fekete István Látogatóközpontnál egy külön bicikliút, amely eltereli a kerékpárosokat az épület elől, hogy egy kisebb kerülőt téve folytathassák útjukat. Ez a mini biciklis-elkerülőút jelenleg az egyetlen, amely a járdaszakasz bővítését érintette a szabadstrandon, és bár némi megoldást nyújt a fennálló gyalogos-kerékpáros problémára, mindezt nem több, mint 50 méteren teszi. Lehet, hogy sokat mondtunk.

 

 

Azt egyelőre nem tudjuk, hogy az utak kiszélesítésére végül sor kerül e majd, hogy a büfésor előtti, legzsúfoltabb szakaszra is találnak e megoldást, vagy csak további hasonló ékességekre számíthatunk a Deseda körüli bicikliúton.

 

Türelmesen várjuk a következő fejlesztéseket.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: