Hamarosan nyugodtan fürödhetünk a Desedában - Teljesen átszabják tavacskánk arculatát

2018. 06. 13., szerda, 14:06

Hamarosan nyugodtan fürödhetünk a Desedában - Teljesen átszabják tavacskánk arculatát

Régóta lebegtették már, hogy vérfrissítésen esik át a Deseda, és nem csak a toponári szabadstrandról van itt szó, a tervezők továbbgondolták a lehetőségeket, és a kaposfüredi oldalon is eszközölnek fejlesztéseket.

Felfuttatják a strandot 

A legnagyobb változásokra a toponári oldalon, a szabadstrandnál lehet számítani, hiszen itt a teljes partszakaszt érintik a felújítások. A vizesblokkokat már elkezdték építeni, de ezen kívül még új öltözők is életre kelnek majd a területen. A strandröplabda pályákat rendbe teszik, így már három pályán lehet majd űzni a nyár egyik legkedveltebb sportját.

 

Három strandröpi pályán lehet majd csapatni

A cél az egységes arculat lesz, így a pihenőpadok, a közterek és a játszóterek is átalakításra kerülnek, valamint a büfék is új, egységes arculatot kapnak. Bővítik ezen a szakaszon a járdát is, hogy a biciklisek és a gyalogosok is kényelmesen tudjanak közlekedni egymás mellett.

 

Némelyik stéget csak felújítják, de volt, amit már el is bontottak

Fürdés ON!

Mindezek mellett a legjobb hír, amire leginkább felkaptuk a fejünket az volt, hogy a város megpróbál javítani a vízminőségen. Mint ismeretes, a Deseda eredetileg egy víztározó, ami egy erdős rész elárasztása után nyerte el végleges formáját, ám emiatt az algásodás és az iszaposodás szinte elviselhetetlenné tette a fürdést.

 

Alakul a strand új arculata is

A szakemberek jelenleg áramlástanulmányokat végeznek, majd ősszel kikotorják a strand területén az iszapot, és kaviccsal szórják fel a területet. A stégek is megújulnak, van, hol a régieket újítják fel és van, ahol teljesen új, svéd úszóstégek vernek majd tanyát.

 

Ha jól megcsinálják, hamarosan akár itt is belegázolhatunk majd a vízbe

Nem csak a szabadstrandon munkálkodnak

A vízi sportok szerelmesei is örülhetnek, hiszen a vízitúrák erősítésének érdekében 5 új kikötöhely kerül kialakításra a tó körül. Kajak kenu kölcsönző is lesz a Desedán, ahol bárki kipróbálhatja majd ezt a Magyarországon méltán népszerű sportot.

 

Az úszóstégek darabjai már a helyszínen

Végre aszfaltot kap a kaposfüredi kilátóhoz vezető út is, így könnyebben kijuthatunk majd, ha a magasból szeretnénk kémlelni a tavat. A területen egyébként további fejlesztések is várhatók, horgászpihenők és játszóterek is készülnek majd.

 

Az ilyen pontok bővülnek majd többek között  kikötővel is

Ősszel finish?

A hab a tortán a már korábban megszellőztetett, négy csillagos kemping kialakítása. A tervek szerint minden beruházás elkészül még a nyáron vagy az ősz elején, így hamarosan egy teljesen felpimpelt pihenőhellyel gazdagodik majd Kaposvár a Deseda személyében.

 

Az ígéretek szerint őszre minden kész lesz

Örülünk vagy örülünk?

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: