2019. 04. 09., kedd, 14:00

Újabb kutyatámadás Kaposváron - Bullterrier támadt egy kutyát sétáltató párra

Márciusban egy Desedán történt brutális kutyatámadás verte ki a biztosítékot olvasóinknál, most egy felháborodott követőnk levélben számolt be egy hasonló esetről. Szeretné, hogy a történet minél többetekhez eljusson, felhívva ezzel a figyelmet a felelős kutyasétáltatásra, a szájkosár használatára és az elővigyázatosságra. 

"Vasárnap (04.07.) a barátommal a Négy testvér forráshoz indultunk sétálni az egyik kutyánkkal. Az odavezető ösvényen (ahol rendszeresen kisgyerekes családok sétálnak) kiszúrtuk a tőlünk kb. 50 méterre lévő három bicikliző fiatalt, miközben a Staffordshire bullterrier kutyájuk a fához volt kötve, szájkosár nélkül. Megálltunk, mert nem mertünk tovább menni. Miután két srác lefogta a már akkor agresszívan ugató kutyát és erősködtek, hogy „nem bánt, csak ugat, menjetek csak…”, erőt vettünk magunkon és tovább indultunk, bár éreztük hogy ebből baj lehet. A lehető legnagyobb távolságban próbáltuk kikerülni őket, végig rajta tartva szemünket az agresszív kutyán.

Volt, hogy lepergett előttetek mi fog történni a következő 5 másodpercben, aztán pedig meg is történt? Láttatok már kutyaviadalt? Amikor a kutya tiszta izom és semmi mást nem akar csak elszabadulni és ölni? Én ezt láttam.

A Staffordshire bullterrier általánosságban egy kiegyensúlyozott, értelmes, gyengéd és viszonylag engedelmes kutya

A kutyán pár perce még két srác feküdt teljes erejével, kikötve a fához, a következő pillanatban pedig ez a gyilkológép rohan feléd. Eltépte a pórázt, nekistartolt a kutyánknak (ami egy családkedvenc Berni pásztor), és rögtön nyakra támadt. A következő pillanatban két srác ült a kutyán, próbálták szétfeszíteni a kutya száját, mi pedig próbáltuk elválasztani őket, végül már fával ütöttem. Hatalmas szerencsénk volt, mert a kutyánknak hosszú szőre van, így csak a bőrét és a szőrét tépte ki a terrier, így Él.

Utólag elkezdtek forogni a kerekek:

Mivan akkor, ha véletlenül a barátom lábát harapja meg, vagy ha engem támad meg? Ha az artériáját harapta volna meg? Ha nem egy kiskutyáról, hanem egy kisgyerekről van szó? Ki menti meg?

Itt rendszeresen sétálok a 8 éves kishúgommal, el nem tudom képzelni, hogy mihez kezdenék, ha vele ilyen történne. Ezek a kutyák még jó nevelés mellett is veszélyesek. De itt olyan fiatalokról volt szó, akik láthatóan nem voltak túliskolázottak (bocsánat, de akkor még szépen fogalmaztam), akik erőfitogtatásból vesznek gyilkológépet, hogy megmutassák milyen kemények, hogy féljenek tőlük.

 

Hosszú szőre mentette meg a Berni pásztort a komolyabb sérüléstől

Az egyetlen amit tudtak mondani: - Gyerekekre viszont MÉG sosem támadt, ez egy drága póráz volt, 6000 Ft, ŐK ERRŐL NEM TEHETNEK…

Mondták ezt a hülyegyerekek, akik családokkal teli helyre visznek szájkosár nélkül egy ilyen kutyát. Kérlek titeket, hívjátok fel a figyelmet arra, hogy az emberek VIGYÁZZANAK. Egy ilyen helyzetben nem tud mit csinálni az ember. Nem akartam ennyire hosszan írni, de úgy gondolom TI vagytok azok, akiket ma már mindenki olvas Kaposváron."

 

Mit gondoltok az esetről? Kommentben várjuk a véleményeket!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: