Vigyázz, kész, Macaron! - Szerdán Macaron Nap, ezeken a helyeken ünnepelhetsz!

2019. 03. 19., kedd, 09:33

Vigyázz, kész, Macaron! - Szerdán Macaron Nap, ezeken a helyeken ünnepelhetsz!

A Macaron Napot (Macaron Day, Jour du Macaron) Párizsban és New Yorkban már több mint 10 éve ünneplik március 20. napján, 2012 óta pedig Magyarország is csatlakozott a különleges, színes 'francia' édesség ünnepéhez. 

Nem francia, hanem olasz!

Az édesség Velence környékén kezdett kialakulni a 14–15. században. Neve az olasz maccarone vagy maccherone szóból ered, akkoriban ez a szó bármilyen apró, tojásfehérjéből és darált mandulából készülő édességet jelenthetett. Később Franciaországban vált ismertté, és mára az egyik legjellegzetesebb francia cukrásztermék lett.

 

 

2012 óta ünnepeljük itthon

Párizsban 2005-ben tartották meg először Jour du Macaron néven, New Yorkban egy évvel később volt az első Macaron Day. Ezen a napon a legjobb cukrászdák bemutatták macaronjaikat, ingyen macaront kínáltak a vendégeknek, és az egész napos bevételt pedig felajánlották egy szervezetnek, amely valamilyen jótékonysági ügyet támogatott. 

Magyarországon 2012-ben rendeztek először Macaron Napot, akkor nagy meglepetésre több ezren gyűltek össze, hogy az ország legnevesebb cukrászdáinak macaron kínálatát megkóstolják. Azóta hagyománnyá vált az ünnep, idén azonban elmarad a központilag szervezett esemény, már a szervező macaronnap.hu weboldal is megszűnt.

 

 

Pécsett Macaron Ünnep, Kaposváron Macaron világnap

Ettől függetlenül számos cukrászda megtartja a Macaron Napot sőt, Pécsen megrendezik az első Macaron Ünnepet, melyen öt cukrászműhely legjobb macaronjait kóstolhatjátok meg az I Love Pécs kávézóban

Kaposváron a Gard'Ann Cukrászda hirdetett Macaron Világnapot, macaron-akciókkal, különleges formákkal és ízekkel várnak benneteket szerdán!

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: