Március 20-át a torkoskodók ünnepévé is lehetne nyilvánítani, hiszen nemcsak a macaron, hanem a ravioli világnapja is egyben.
A ravioli, mint a legtöbb tészta, Olaszországból származik, régen nagy társadalmi eseménynek számított az elkészítése.
Elnevezése Mantovából illetve Milánóból származik, de szerte Olaszországban más-más néven ismeretes.A toszkán olaszok gnocchi verdinek, vagyis zöld galuskának hívják, hiszen az eredeti receptben spenót van, de becézik agnolottinak és cappelaccinak is.
A ravioli legtöbbször négy-vagy háromszög alakú kis tésztabatyu, széle fodros, hiszen miután kinyújtották a tésztát és kis halmokban rákerült a töltelék- ami lehet hús, zöldség, sajt vagy túró- egy újabb réteg tésztát fektetnek rá, végül pedig derelyevágóval vágják a végleges formájukra. A lezárt tésztatasakokat forró vízben főzik ki, majd vajjal, tejszínnel, sajttal vagy paradicsomos mártással tálalják.
Kaposváron a Trattoria la Prima hirdetett akciót erre a napra, féláron raviolizhattok náluk egész nap: