2019. 03. 19., kedd, 09:55

A műanyag elleni élharcossá válhat az Aldi Kaposváron is

Jelentős változást jelentett be a következő évekre az áruházlánc.

Személy szerint mi nagyon szívesen számolunk be olyan hírekről, melyek során a Föld érdekeit szem előtt tartva, egyes kaposvári éttermek, vagy nagyobb áruházláncok, amelyeknek helyi érdekeltségük van, fontos lépést tesznek bolygónk megóvásának érdekében. Az egyik ilyen eszköz a műanyag termékek számának csökkentése, a csomagolóanyagok és zacskók teljes kizárása, vagy épp a szívószálaktól való búcsúzás. 

 

 

Most egy újabb versenyzőt köszönthetünk az amúgy is hosszas sorban, ráadásul nem is kis lépéssel készül beszállni a versenybe az Aldi. Ebben az évben ugyanis, rengeteg egyszer használatos műanyag terméket száműznek a polcokról, kezdve a műanyag evőeszközökkel, poharakkal, tányérokkal, szívószálakkal sőt, még a műanyag fültisztítókat is megpróbálják alternatívákkal helyettesíteni.

 

 

A látványpékségeiknél is eltűnnek majd az egyszer használatos műanyag kesztyűk, 2025-re pedig a saját márkás termékeiket csak és kizárólag újrahasznosítható csomagolóanyagba burkolják. Nem ezek azonban a cég első lépései, tavaly óta többször használatos dobozokat készítenek a zöldségek és gyümölcsök számára, azonban a jelentős változásokat ezekkel az új módosításokkal szeretné elérni az áruházlánc.

 

Tessék követni a példájukat!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: