2019. 02. 22., péntek, 15:25

Liam Neeson, sárkányok és halálnapok - Így várja a tavaszt a Kultik mozi!

Változatos műsorra bukkanhatunk ha a kaposvári Kultik mozi programkínálatára pillantunk. Animációs és családi filmek terén egyértelműen az Így neveld a sárkányodat 3. emelkedik ki, ha pedig akcióról van szó Liam Neeson új filmje, a Dermesztő hajsza a tökéletes választás, míg horrorok terén a Boldog halálnapot második epizódját ajánljuk.

Légy a vendégünk! Játssz velünk ITT és nyerj páros belépőt a Kultik moziba!

 

Így neveld a sárkányodat 3.

A 2010-ben debütáló első epizód a DreamWorks egyik legnagyobb meglepetése volt, hiszen ugyan még mindig a Shrek és Madagaszkár folytatásokkal ment a szekér, az új, mellékszériaként elképzelt sárkányos történet hamar az élvonalban találta magát. Ez leginkább annak a váratlanul jól eltalált hangnemnek, két főhősünk különleges viszonyának és az egész sztori lendületének volt köszönhető, ami az egész mozit jellemezte. Bár azóta már eltelt néhány év, és általában a folytatásokra inkább a hanyatlás a jellemző, szerencsére ez esetben nem beszélhetünk ilyenről, bármennyire is már a harmadik epizódot éli meg a sorozat.

 

 

Az Így neveld a sárkányodat harmadik része ugyanis szinte mindent felelevenít, amit az első részben imádtunk, csak ez esetben két sárkány izgalmas ismerkedéséért izgulhatunk, egy teljesen új, titkos világot fedezhetünk fel, egy új gonosz ellenséget utálhatunk, és Hablaty társaságán nevethetünk, tehát van bőven potenciál továbbra is a sorozatban, nem csalódunk, ha ezt a mozit választjuk a kaposvári Kultikban az alábbi időpontokban.

 

Péntek: 13.40, 15.50, 18.00

Szombat: 10.10, 11.00, 13.20, 15.40, 18.00

Vasárnap: 10.10, 11.00, 13.20, 15.40, 18.00

 

Előzetes:

 

Dermesztő hajsza

Lehet, hogy erről a filmről elég lenne annyit írnunk ajánlónkban, hogy Liam Neeson. Ha erre a névre gondoltok, és végigpörgetitek fejben eme név által fémjelzett filmeket máris tudjátok, mire számíthattok a legújabb alkotástól. Ezúttal egy norvég thriller újragondolásában lesz bosszúszomjas, mivel fiát az egyik helyi drogkartell kíméletlenül meggyilkolja. Nem is kell ennél több a város díszpolgárának, aki hókotró sofőrként kezd bele a gyilkolászásba, ám ezúttal nincs tapasztalata az életek kioltásában mint korábbi filmjeiben, ezért néhány komikus jelenetre is lehet számítani a sok-sok akció és leszámolás közepette.

 

 

Neeson megint parádézik, nem kérdez, nem beszél sokat, csak könyörtelenül gyilkol, ráadásul olyan eszközökkel, amikre álmunkban sem gondolnánk. Az igen látványosra sikeredett film váratlan fordulatokkal operál, így egyértelműen az ajánlott kategóriába sorolnánk a kaposvári Kultik mozi kínálatában.

 

Péntek: 20.20, 22.30

Szombat: 20.20, 22.30

Vasárnap: 20.20

 

Előzetes:

 

Boldog halálnapot 2

Hogy kinek ajánlanánk? Annak se biztos aki látta az első filmet és szerette. Hogy miért? Mert a második epizód megpróbál tudományos magyarázatot adni azokra a dolgokra, amelyek az első részben történtek. De miért kell egyáltalán magyarázat rá? Nem tudjuk, mi elvoltunk a békés tudatlanságban, mégis nagyon úgy tűnik, valamivel ki akarták tölteni a folytatás játékidejét, ezért az egész történetet egy különös tudományos kísérlet eredményeképp írják le, mely nélkül mi tök jól meglettünk volna. Egyébként ezúttal nem az első részben megszeretett Jessica Rothe kezdi el újraélni halálnapjait, hanem egyik barátja, de nem telik el sok idő, és főhősünk is újra időhurokba kerül.

 

 

A gyilkos továbbra is a gyermekpofa, a halálok módja viszont immár változik, és akad néhány ötletes egyben szórakoztató eset is a film során, amelyeknél már-már sajnáljuk az áldozatokat, ám ilyenkor egy laza poénnal gyorsan eltüntetik a bánatunk.  A második epizód legfőképp Jessica parádézásáról szól, itt már sokkal jobban elengedte magát a főszereplő, amely egy különös fénysugara az egész filmnek, ám továbbra is ott az a sötét folt, amelyet a tudományos magyarázat okoz a fejekben. Kétes érzések, mégis nyugodtan ajánljuk, a poénok általában ülnek, könnyed kis kikapcsolódás lehet mindenkinek.

 

Péntek: 18.20, 22.30

Szombat: 18.20, 22.30

Vasárnap: 18.20

 

Előzetes:

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: