2018. 11. 07., Szerda, 11:52

Mutatjuk, melyik kaposvári üzletek zárnak be korábban december 24-én!

A múlt héten számoltunk be róla, hogy a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete a karácsonyi nyitvatartási idő lerövidítését kéri. Ugyan még döntés nem született az ügyben, de a 24.hu azóta megkereste a hazánkban jelenlévő nagyobb üzletláncokat, hogy miként vélekednek a korábbi bezárással kapcsolatban, és kiderült, hogy több Kaposváron található üzlet is hajlik a korábbi zárás felé.

Praktiker

A barkácsáruháznál gondolnak talán legjobban dolgozóikra, hiszen sem december 24-én, sem szilveszterkor nem nyit ki majd a Füredi utcában található üzletük. 

Spar

A kaposvári üzletek közül ugyan mindegyik kinyit majd, de a Kaposvár Pláza kivételével minden bolt délután kettő helyett, csak délig lesz majd nyitva, hogy a dolgozók több időt töltsenek a családjaikkal. A Plázás kirendeltségnél egy kicsit bonyolultabb a helyzet, ugyanis a bevásárlóközpontoknak igazodniuk kell a többiek nyitvatartásához. 

CBA

Az üzletlánc franchise rendszerben működik, éppen ezért a vállalkozásuk maguk határozzák meg a nyitvatartási idejüket az említett napon. Annyi biztos, hogy a CBA üzletei is kinyitnak majd 24-én rövidített nyitvatartással, ami -ha nem szavazzák meg a változtatást - 14 órás zárást jelent.

DM

A DM drogériákban évek óta kimagasló a szentestén a forgalom, éppen ezért úgy tartják, hogy a vásárlói igényeket szeretnék kiszolgálni. A kaposvári bolt nyitvatartásáról egyébként majd a boltvezető és a területi vezetők határoznak majd. 

Tesco

A kaposvári, ezzel együtt az ország összes Tescoja a jogszabályokat követi, azaz délután két órával húzza le a rolót, ebből arra következtetünk, ha változna a jogszabály, a kaposvári Tesco dolgozói hazamehetnének a családtagjaikhoz délben. 

ALDI

A Kaposváron két üzlettel rendelkező ALDI is hasonló alapelveket vall, mint a Tesco. Évek óta a jogszabályokat követve délután kettőig tartanak nyitva, hiszen ki szeretnék szolgálni a vásárlói igényeket, ugyanis úgy tűnik, hogy sokan látogatják őket 24-én is friss árukat vásárolni. 

Sok kereskedő egyébként támogatja a kezdeményezést, szerintük két óra ide vagy oda nem számít, viszont sokan emlegetik azt is, hogy munkaszüneti nappá kellene nyilvánítani 24-ét

Ti mit gondoltok a dologról?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: