2018. 10. 31., Szerda, 10:49

Végre a kaposvári eladók és boltosok is hazaérhetnek időben Szenteste!

Múlt héten röppent fel a hír, miszerint a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete a karácsonyi nyitvatartási idő lerövidítését kéri. Nem nagyobb - ha lehet így nevezni - engedményt szeretnének, mint december 24-én a boltok ne délután kettőig, hanem csak délig tartsanak nyitva. 

A KASZ nyílt levelet írt arról, miért is szeretné a rövidebb nyitvatartás bevezetését az idén, melynek egyik oka, hogy a 2018-as évben december 24-e hétfőre esik, így az ajándékokat és az élelmiszereket az ezt megelőző hétvégén mindenki be tudná már szerezni. 

Valljuk be, mindenkinek kijár Szenteste a család és a pihenés, és mivel a kereskedelemben dolgozók többnyire nők, nekik a napi műszakjuk után még neki kell állni az ünnepi menünek is. De legyen nő vagy férfi, a karácsonyi készülődés ügyes bajos dolog, amibe energiát kell fektetni, és ez a több órás munkaidő után nehézkes lehet. 

A vásárlóközönségnek, ezzel együtt pedig azoknak, akik mindent az utolsó percre hagynak, kicsiny városunkban biztosan nem lenne akkora teher, ha nem 14 óráig, hanem csak délig tudnák beszerezni az elmaradt dolgokat. 

Ha engednek a KASZ kérésének, akkor az új rendelet vonatkozik majd minden nagyobb boltra, tehát a Tescora, ALDI-ra, Sparra és a Lild-re, valamint az üzletközpontokra, a Kaposvár Plázára és a Corsora is, így tehát több száz dolgozót érintene Kaposváron.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: