2018. 07. 03., kedd, 12:37

Tuti tippeket ad Majka a biztonságos fesztiválozás érdekében. Ennyi volna?

Az utóbbi időszakban látványosan felfrissültek a hivatalos szervek által készített figyelemfelkeltő reklámok, amelyek között van, ami tényleg betalál, de előfordul, hogy kisiklik a marketing gépezet.

A rendőrség most napjaink egyik legismertebb énekesét, Majkát kérte fel, hogy kicsit okítsa ki a fiatalokat, akik a nyáron valamelyik fesztivált veszik célba. Az ötlet jó, hiszen a rappernek rengeteg követője van, és az egyik legnépszerűbb celeb jelenleg hazánkban, ezért tuti rengetegen megnézik az alkotást, még ha a rendőrség neve is díszeleg a fejlécen. A kivitelezéssel azért már akadtak problémák, hiszen jórészt csak három dologra hívja fel a figyelmet, amelyekből azért bőven többet is bele lehetett volna préselni az egy perces videóba. Lehet, hogy Majkának csak ennyire volt ideje.

 

 

Azért mi is adnánk néhány tippet azoknak, akik először mennek fesztiválozni, nehogy csúnyán érjen véget az önfeledt bulizás. 

 

Zsebesekre figyelni

Csak annyi készpénzt vigyetek magatokkal, amennyire feltétlen szükség van! A legtöbb fesztiválon már működik a kártyarendszer, a belépés után javasolt rögtön ilyen kártyákra cserélni a készpénzünket. Milliós kerettel rendelkező hitelkártyát meg ne vigyetek magatokkal, mert ha az ott elveszik, és későn veszitek észre, akkor lesz ám sírás rívás!

Válogasd meg a társaságod

Persze mindenki haverokkal megy bulikázni, de általában nem egyértelmű, hogy ki miként távozik. Mielőtt leléptek informáljátok le társaitokat, hogy mindenki biztonságban, a saját lábán távozott e.

Mértékkel

Persze, a fesztiválokon gyorsan magával ragadhat a flow, de azért tessék figyelni az alkoholmennyiségre. Tudjuk, hogy tök jó mesélni másnap a haveroknak mennyire elkészültetek, de még jobb lenne, ha emlékeznétek is a fellépőkre, nem csak a végeredményre. Ja és inkább ne fogadj el senkitől piát, ha már fesztiválra mentél, csak tudsz magadnak venni egy sört, akkor meg miért kéne másé?

Ne balhézzatok

Persze, sok ember és sok pia egy helyen, általában sajnálatos módon magában hordozza a konfrontációkat, amelyeket ha nem is lehet teljes mértékben elkerülni, kivédeni már annál egyszerűbb. Okos enged, szamár szenved, tartja a mondás, tartsátok ti is észben, és hagyjátok hátra a kötekedő arcokat.

Figyelj a mobilodra

Az egyik legnagyobb értékünk egy fesztiválon a mobilunk, amelyre itt most nem az ára miatt gondolunk. Ha elkeveredünk, és nem találjuk a többieket, kézfeltartással nem fogunk rájuk találni. A telefonálás is nehézkes a fesztiválok területén, de több alkalmazás is létezik már, ami hipp-hopp a haverokhoz vezet. Ha kamerázunk épp valamit a koncert közepén tartsuk stabil kézzel készülékünket, mert ha több ezer ember lába között ér földet, elég kicsi a valószínűsége, hogy egyben marad. Ha egyáltalán megtalálod.

 

Ha észnél vagyunk, minden fesztivál egy életre szóló élmény lehet. Jó bulizást!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: