2018. 06. 18., Hétfő, 13:40

Szuperhősökké váltak a mentősök az új reklámkampányban

Bár nem vitatjuk, hogy alapvetően is hősöknek számítanak a mentősök, ám a legújabb videóikban az életmentésen felül extra képességekkel ruházták fel őket.

Az Országos Mentőszolgálat egységei évente mintegy harmincezer olyan esethez vonulnak, ahol valódi életmentésre van szükség, és amelyeknél minden másodperc életeket menthet. Nálunk alapvető, ám nem mindenki gondolkozik hasonlóan, hogy ha mentőautót hallunk vagy látunk, azonnal lehúzódunk, hogy zökkenőmentesen tudjon haladni a riasztáshoz. Ez azonban sokszor problémát okoz itthon is, ezért most figyelemfelhívó videókat készített a szolgálat.

A videókon a három leggyakoribb problémára hívják fel a figyelmünket, a lehúzódásra, a mentőautó mögötti parkolásra és a zene lehalkítására. Számunkra nem kerül semmibe ezeknek a betartása, csak némi odafigyelésre van szükség, amely némely esetben akár életeket is menthet.

Amúgy itthon még nem is olyan gázos a helyzet, nem úgy mint az alábbi videóban szereplő országokban. Na, itt nem lennénk sem mentősök, sem sebesültek!

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: