2018. 06. 05., kedd, 08:00

TESZTELTÜK a város legújabb pizzáját, íme az eredmény!

Ha valamiből, hát pizzériából nincs hiány a városban, valami oknál fogva mégis hónapról-hónapra új üzletről értesülhetünk, a Popeye Gyorsétterem és Pizzéria-ra olvasónk, Anita hívta fel figyelmünket. Kíváncsiak voltunk, hogy ez is egy olyan hely-e, amelyik úgy gondolja pizzát sütni bárki tud, vagy pedig komolyan veszi a malomkerék gyártást.

Sonkás-kukoricás pizza (32 cm) - 1.000 Ft

Előző heti rendelési kísérletünk még kudarcba fulladt, ezúttal azonban működött a pizza kemence, 43 perc alatt kiért a sonkás-kukoricás pizzánk Kaposvár külterületére, Melegen. 

Egyébként a Popeye 20 féle pizzája kétfajta méretben rendelhető, ami a két klasszikus átmérőt jelenti, azaz a 32-est és a 45-öst. 

Ez az egyszerű kombó lehetővé teszi hogy az ezerféle feltét ne terelje el figyelmünket a lényegről, azaz a tésztáról, ami örömünkre az olasz vékonyság felé hajlik és ránézésre is egész bizalomgerjesztő. Nincs kiszáradva és nem ropog, ha nagyon gurmésan szeretnék fogalmazni, a légiesen könnyed jelzőt használnám.

 

 

A feltéttel sok helyet nem hagytak parlagon heverni, a vékony szélen kívül ki van használva a teljes alapterület, láthatjuk továbbá, hogy a "sajt a tetején" filozófiát vallják és megelégedésünkre nem is spóroltak vele. Sonkát sem csak elvétve találunk rajta, íze pedig nem a legolcsóbb gépsonkára enged következtetni. A pont megfelelően édes kukoricát sokan a "ha kérdezik van" felkiáltással mázsaszámra lapátolják a tésztára, ez a mennyiség szerencsére a szolidabb kiadások közé tartozik, így nem nyomja el a többi ízt. A szószról is ejtsünk pár szót, mert megérdemli: nem túl harsány, a természetes paradicsom íz dominál, nekünk ebből nem hiányzott se az extra bazsalikom, se az oregánó.

 

 

Nem úszik zsírtócsa a pizza tetején, mégis finoman szaftos pizzába haraphatunk, és a tészta-feltét-mennyiség-íz négyes tengelyen is megvan az összhang.

Az ár-érték arány a jobb helyi pizzák közé sorolja legújabb kaposvári tesztalanyunkat, ha a tartalmasabb feltéttel készített malomkerekek is tudják ezt, nem utoljára rendeltünk innét, de ezt már írjátok meg nekünk ti!

 

Kóstoltátok már a pizzájukat? Kommentben várjuk a tapasztalatokat!

További kajatesztek, pizzák, hambik ITT

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: