2018. 05. 04., péntek, 10:20

Luxus lakástól a felújítandó téglalakásig - Lecsekkoltuk milyen ingatlanok vannak a kaposvári felhozatalban!

Múltkor utánajártunk, hogy városi szinten vajon tényleg elszálltak-e az ingatlan árak, ám most annak eredtünk nyomába az MBK Home Ingatlaniroda segítségével, hogy milyen típusú lakások és házak vannak eladósorban a városban. Körbejártuk a témát, megnéztük milyen adottsággal rendelkeznek a házak, miért lehetnének jó választás, és kinek is ajánlanánk, hogy lecsapjanak rá!

Luxus lakás 

 

 

Végre hozzánk is elér a lapos tetős házak forradalma! Kaposvár új városrészében több, ilyen ultra modern ház kerül kialakításra az elkövetkezendő 1-2 évben. Az épület kialakításának köszönhetően több, nagyobb terasszal és rengeteg üveg felülettel rendelkezik, aminek hála az ingatlan csupa fény, illetve mindegyik házhoz tartozik egy medence és egy kocsi beálló is. 

 

Ajánljuk: Több gyerekszobával rendelkezik ezért fiatal, vagy nagyobb családoknak tökéletes otthon lehet. 

 

Nagy családi ház 

 

 

Sokan nem kedvelik a belvárosi pörgést és zajokat, éppen ezért választottunk egy olyan családi házat, ami panorámás kilátást nyújt a zöld környezetre, ám még a város határain belül lett kialakítva. A központtól kicsit távolodva az ingatlan méretéből adódóan az ilyen 'kulipintyóban' tágas tereket és rengeteg szobát tudtak kialakítan, nem mellesleg pedig a melléképület tökéletes lehet egy vállalkozásnak vagy műhelynek. 

 

Ajánljuk: Méreteiből adódóan több generációs családoknak, vállalkozóknak, igényes környezetre vágyóknak.  

 

Parasztház újragondolva

 

 

Ha visszanyúlnátok egy kicsit a régi hagyományokhoz, akkor tökéletes választás lehet egy ilyen parasztház, ami főbb tulajdonságaiban magán viseli a régi kor névjegyét, ám mindezt egy pompás lakótér kialakításával vegyíti. Ha kiszabadulnátok a városból, visszatérnétek a falusi életvitelhez és ébrednétek egy különleges táj látványára, akkor mindenképpen egy ilyen, vagy ehhez hasonló ingatlan a nektek való álom otthon.

 

Ajánljuk: Idősebb házaspároknak, ahol már kirepültek a gyerekek, de fiatal családoknak is, akiknél apró gyerkőcök vannak. 

 

Panel vagy tégla lakás?

 

Ajánljuk: Fiatal pároknak vagy újdonsült családoknak tökéletes lehet egy panel vagy tégla lakás, amit maguk ízlése szerint újítanak fel. Miben különbözik egyik a másiktól? Mutatjuk.

 

Felújított panelMíg a panel lakásokban a radiátoroknak köszönhetően melegebb hőérzetünk van, addig számolni kell az egész éves fix gáz díjjal. Igaz, hogy a téglánál más a hőérzetünk, de a konvektoroknak köszönhetően azokat bármikor kedvünkre állíthatjuk be, tehát egyedi mérésesek. Igaz, több pénzbe kerül a felújítás, de egy belvárosi ingatlant tudhatunk magunkénak, ami nagyobb terekkel, ha úgy tetszik szobákkal rendelkezik. A panellakások általában a központtól távolabb helyezkednek el, méretükben kisebbek, ám kevesebb költség felújítani őket. 

 

Felújításra váró tégla

 

Telek

 

 

Rengeteg eladó házat találunk, ha az ingatlanközvetítők oldalait végigböngésszük a környéken. Ennek ellenére, ha a számotokra perfekt otthonban szeretnétek élni, akkor egy telek vásárlásával a saját elképzeléseiteket valósíthatjátok meg. Előnyei, hogy újépítésű házra tesztek szert, egy gyerekbarát-családias környezetben, óriási udvarral, így akár Kaposfüreden is, a Deseda szomszédságában. 

 

Ajánljuk: Friss házasoknak akik nem szeretnek lakásban élni valamint kis és nagyobb családoknak egyaránt. 

 

Nektek melyik lenne az álomotthon?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: