KÖRBEESSZÜK A VÁROST: Cser Vendéglő/Rendőrségi konyha

2018. 03. 20., Kedd, 13:09

KÖRBEESSZÜK A VÁROST: Cser Vendéglő/Rendőrségi konyha

A hónap elején már hírt adtunk róla, hogy új helyszínen nyílik újra a tűzeset következtében bezárt, közkedvelt Rendőrségi konyha. Azóta kiderült, a Cser Vendéglő ad otthont az újraindult konyhának, ahogy írják "változatlan ízekkel és választékkal". Mi pedig a teszt a lelke mindennek címszóval meglátogattuk őket a mai hűvös, keddi napon.

Csakúgy, mint a Béke, vagy HEK étterem látogatásakor, kisebbfajta időutazásban lehet része annak, aki elhagyja a belvárost és a Cseri Park mellett lévő Cser Vendéglőben költi el ebédpénzét. Tudjátok, hogy nálam ez semmiképp nem jelent hendikepet, kedvelem a 90-es évek hangulatát árasztó vendéglőket, melyekből egyre kevesebbet találni manapság. Bár az étterem nem minden része hordozza magán ezeket a jegyeket - új nyílászárók, járólap - a szocreál bútorzat elég erős hatással van az összképre, kiváltképp a háromlábú, vörös bársonnyal bevont ülőalkalmatosságok.

Naponta öt féle normál és egy paleo menüből választhatnak a betérők, az alap kínálat a klasszikus magyar fogásokra építkezik, különösebb gasztro csúcsforradalmat nem dédelgetnek a konyhán.

Miután elfoglaltuk helyünket, a közvetlen személyzet egyik tagja azonnal az asztalunknál termett az első fogással, mely ezen a napon magyaros tarhonyalevest jelentett. A leves tálban érkezett, azaz "végtelenített formában" és bár minden volt benne, kissé hígnak találtuk, de egy plebejus ételtől nem is vártunk mást.

Kissé meglepett, hogy paleo étel is választható - ami mindenképpen jó pont -, ki is kellett próbálnom. Baconba göngyölt csirkemáj, káposztasaláta volt a keddi ősember-menü, a tányéron egészséges mennyiségű máj és hatalmas adag káposzta érkezett. A göngyölt májak egészen finomak, a szalonnának köszönhetően pedig kellőképp szaftosak és porhanyósak. A tisztességes adag, extra ropogós káposzta köretbe szeltek némi lilahagymát is, ami határozottan jót tett neki, legközelebb én is így készítem.

Bandi a mézes-mustáros csirkemell-makaróni kombó mellett tette le voksát, amit nem is bánt meg, megpillantva a tányér széléig érő tésztahalmot a szintén nem kevés szósszal leöntve. A rövidre vágott tészta épp megfelelő állagú volt, nem ragadt össze, a mézes-mustáros szósz pedig emberes adag, ízletes csirkét rejtett. Az adag felénél be is dobta a törülközőt, majd hátradőlve a "garbót ne húzzatok ha ilyet esztek!" konklúziót bírta még megfogalmazni.

Az ebédet helyben készült erdei gyümölcsös joghurtos kockával tetőztük be, ami - ahogy a képen is látszik - bármelyik belvárosi cukrászdával felveszi a versenyt a külcsínt és a tartalmat illetően is, csillagos-holdas-napos ötös!

Összesen 1815 forintocskát fizettünk ezért a kétszemélyes ebédért, mely mennyiségében és minőségében is bőven megállja a helyét ár-érték arányban saját kategóriájában, ami a készséges kiszolgálással és a kissé retro hangulattal együtt, egy kellemes élmény marad számunkra, alkalomadtán szívesen visszatérnénk.

Nektek mi a véleményetek a konyhájukról? Kommentben várjuk a tapasztalatokat!

Eddigi tesztjeinket ITT találjátok!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: