2018. 02. 16., péntek, 09:57

A miniszter félrelép a Szivárványban is! - Ilyen lesz a február a Kultúrpalotában

A hónap második felére is tartogat számunkra érdekes programokat a Szivárvány Kultúrpalota.

Az igazi csoda

A hétvégét máris egy elég ütős, mégis alig ismert filmmel kezdi a Szivárvány mozija, mégpedig az amerikai drámával, Az igazi csodával. A főbb szerepekben olyan neves színészek játszanak mint Julia Roberts és Owen Wilson, mégsem kapott nálunk akkora hypeot a film, mint amekkorát megérdemelt volna. A kedves kis történet egy fiúról szól, aki ötödik osztályba készül, mégis most megy először iskolába, hiszen arcdeformitása miatt eddig otthon tanult édesanyjával. A beilleszkedés nehézségeit és örömeit végigkísérő megmosolyogtató filmet ezen a hétvégén, 17-én és 18-án 17 órakor játsszák.

 

Előzetes:

 

A Pentagon titkai

A másik figyelemreméltó alkotás, szintén egy ismert, egyúttal Oscar-díjasokkal teletűzdelt film, A Pentagon titkai. A több neves díjra jelölt alkotás egy igaz történetet dolgoz fel a 70'-es évek Amerikájában, amikor Daniel Ellsberg titkos jelentésekkel látja el a vietnámi háborúról a The New York Times-t, melyből kiderül, hogy a kormány mindvégig félrevezette az embereket a tengerentúli háborúval kapcsolatban. Az USA kormánya betiltja az adatok szivárogtatását, a The Washington Post mégis folytatja az információk megosztását. A tulajdonos (Meryl Streep) és a főszerkesztő (Tom Hanks) együtt állnak ki a sajtószabadságért és osztják meg a nagyvilággal a Pentagon-iratokat, szembeszállva a kormánnyal és a bírósággal. A lebilincselő és egyben igaz történetet február 23-án és február 27-én vetítik 17 órakor a Szivárványban.

 

Előzetes:

 

A miniszter félrelép

Február 22-én 19 órakor pedig olyan színészek lepik el a Kultúrpalotát mint Gesztesi Károly, Beleznay Endre, Gregor Bernadett és Száraz Dénes, hogy elhozzák Kaposvárra is a Bánfalvy Stúdió nagysikerű előadását, a Miniszter félrelép című alkotásukat. A Horváth Csaba által rendezett vígjátékra 3500 és 3900 forintba kerülnek a jegyek viszont tessék sietni, ha nem akar lemaradni!

 

 

További programokért látogassatok el a Szivárvány Kultúrpalota oldalára!

 

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: