Mindenkinek az otthonát okosabbá kívánja tenni a Google – Itt van az új termékcsalád!

2017. 10. 05., csütörtök, 10:32

Mindenkinek az otthonát okosabbá kívánja tenni a Google – Itt van az új termékcsalád!

Tegnap lerántotta a leplet új kütyüiről a Google. A keresőóriás célja nem titkoltan az, hogy beférkőzhessen minden lakásba, otthonba, hogy ezáltal jobbá, könnyebbé és okosabbá tegye hétköznapjainkat.

Nem aprózták el, majdnem tucatnyi új kütyüt mutattak be

Míg a nagyobb gyártók, mint az Apple vagy a Microsoft is egy-egy bemutató során csupán néhány új termékkel szolgál az érdeklődőknek, a Google jócskán túlszárnyalta a minap az elvárásokat. Mivel előzetesen nem túl sok információ szivárgott ki a cég háza tájáról (nem úgy mint az almásoktól), ezért szinte minden szakit meglepetésként ért az újonnan bemutatott termékskála. Új telefon, notebook, otthoni asszisztens, wifi eszköz, VR szemüveg, kamera, és valós idejű fordító, ráadásul ez mind saját tervezésű és gyártású termék, külső cég keze nyoma nem található bennük, amint a szlogenjük is mondja, minden Made by Google.

 


Az új mobil már az iPhone-t ostromolja

A főszereplő természetesen a Google saját telefonja a Pixel volt, amelynek most érkezett meg a második szériája. Ugyan az első próbálkozás osztatlan sikert aratott a szakmabeliek körében, mégsem vitték olyan sokan mint azt vártuk. A Pixel 2 viszont már okozhat gondot az Androidos készülékgyártóknak, hiszen a gyönyörű, faltól-falig OLED kijelzője, brutális Snapdragon 835-ös procija és a DxOMark tesztjén rekordot felállító 98 pontos kamerája (az iPhone 8 Plus csak 94-et kapott) a mindössze 649 dolláros árcédulájával már sokak szívét elcsábíthatja.

 

 

Nem korszakalkotó, mégis üdvözölt újítások

Ugyan egyik új termékénél sincs az a „hűha micsoda újítás” érzésünk, mégis a bemutatott kütyük mindegyike jelentősen javítja a felhasználói élményt. Az új Pixelbook például nagyon el lett találva arányaiban, hiszen ugyan laptopnak kicsi, tabletnek pedig nagy, a maga kis egy kilójával, és a hajtogatható billentyűzettel ellátott, i7-es procival felszerelt termék tökéletes társa lehet mindenkinek, aki ügyes-bajos dolgait azonnal kénytelen elvégezni. 

 

 

A Daydream nevezetű VR szemüvegük sem dobott fel semmi extrát, csupán sokkal kényelmesebb lett hála a textil borításnak, amelynek köszönhetően hosszú percek után sem lesz kényelmetlen viselni a szemüveget, hiszen nem izzadunk bele, nem tapad az arcunkhoz, és nem lesz már zavaró a viselése, jócskán megtolva így a felhasználói élményt.

 

 

Otthon is csak okosan

Új otthoni asszisztenseivel várhatóan gyorsan berobban a köztudatba a Google, főleg úgy, hogy nem is egy, mindjárt három terméket dobott be a kalapba. A legkisebb asszisztens a teljesen vállalható, valószínűleg a legnagyobb keresletnek örvendő Home Mini, amely a maga kis 50 dolláros árcédulájával gyors terjeszkedésre hivatott. A Mini mindent tud, amit a Home, csak apróbb kivitelben, tehát kérdezhetünk tőle időjárást, moziműsort, útvonalat, kérhetjük a villanyok felkapcsolására, ébresztésre tehát szinte mindenre, amit egy otthoni asszisztenstől kérhetünk.

 

 

Kisebbik bátyja a Home is ráncfelvarráson esett át, érintőfelületes felső része, valamint 360 fokos hangzása mellett már képes mondatokat, kontextusokat is értelmezni, ráadásul azt is felismeri ki beszél hozzá, így személyre szabott tanácsokat tud adni. A nagytestvér a Home Max pedig már egy kész hangrendszer, amely dupla hangszórójával és gyönyörű hangzásával a zenerajongók nagy szerelme lehet.

 

Apróságok

Már csak hab a tortán a kiadott új Google Wifi, amely intelligensen képes igazítani az internet eloszlásának teljesítményét az igényekhez mérten a ház különböző eszközei felé. Egy kütyü képes lefedni egy kisebb lakást, és egyedül uralni a teljes internet hálózatot, így nem kell aggódnunk ha valaki filmek letöltésébe kezd a másik szobában, a mi Netflixezésünket ez nem fogja befolyásolni, hála a teljesítmény okos skálázásának.

 

 

Azon pedig, hogy a Google Pixel Buds füles már képes valós idejű fordításra 40 nyelven, teljesen természetesen már tényleg csak pislogunk, viszont amikor megtudtuk, hogy már magyarul is képes fordítani, dobtunk rögtön egy hátast!

 

Mit szóltok az új termékekhez? El tudnátok képzelni jövőbeli otthonotokat ilyen kütyükkel teletűzdelve?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: