2017. 05. 23., kedd, 10:57

Lejárt szavatosságú kamu terjed a Facebookon

Újabb átverő üzenetet kapott fel a Facebook lakossága, ami hozzánk is elérkezett.

 

Az utóbbi időben főként a Facebookot érintő változásokról és fejlesztésekről lehetett hallani, úgy tűnt, jelentősen megcsappant a közösségi oldalt elárasztó kamu hírek vagy értelmetlen játékok száma, egészen eddig. Több olvasónk is jelezte, hogy postaládájába egy nyilvánvalóan kamu üzenet érkezett az alábbi szöveggel:

 

Szűrés! Kedves Felhasználók!

Ezúton szeretnénk az ön segítségét kérni az oldal további fejlesztése érdekében. Nyilván ön is észrevette már, hogy az utóbbi időszakban a szolgáltatás sebessége lényegesen lassabb lett, illetve sok funkció nem, vagy csak korlátozottan elérhető. Ennek az az oka, hogy sok inaktív felhasználó van jelen a rendszerben. Ők sajnos az aktív felhasználóktól veszik el az amúgy is szűkös erőforrásainkat. Hogy kiszűrjük ezeket a felhasználókat, az ÖN segítségére is szükségünk van! KÉRJÜK, HALADÉKTALANUL KÜLDJE TOVÁBB EZT A LEVELET ÖSSZES ISMERŐSÉNEK! Az üzeneteket regisztrálni fogjuk, és ezzel teljes biztonsággal meg tudjuk állapítani, hogy ön tényleg aktív felhasználó. Segítségét előre is köszönjük. Mi továbbra is azon fogunk dolgozni, hogy az minél több örömöt szerezzen oldalunk minden felhasználónak.

EZEN ÜZENET KÓDJA: BMG-8964478-QUI7882-IFGHNE-9

KÉRJÜK EZT A KÓDOT SEMMIKÉPP SE MÓDOSÍTSÁK, MERT AZ ELKÜLDÖTT LEVELEKET EZEN KÓD ALAPJÁN TUDJUK KÖVETNI, ÉS REGISZTRÁLNI RENDSZERÜNKBEN! AMENNYIBEN NEM KÜLDI TOBÁBB EZT A LEVELET, 2017.01.07-ES HATÁLLYAL AZ INAKTÍV FELHASZNÁLÓK KÖZÉ SOROLHATJUK, ÉS KORLÁTOZHATJUK HOZZÁFÉRÉSÉT AZ OLDALHOZ!

Köszönettel: Mark Zuckerberg Vezérigazgató

 

Ha nem lenne az első szóból is nyilvánvaló, azért az alapító Mark Zuckerberg aláírásából már rá lehet jönni, hogy ez az üzenet egy nagy átverés, hiszen ha a Facebook guru közölni akar velünk valamit, tuti nem körüzenetben fogja megtenni, főként nem magyarul. Nem tudni, ki kaparta elő már megint a postaládája mélyéről ezt a levelet, de úgy tűnik újabb idióta hullámot indított el.

 

Ugyan a dátum is lejárt már hónapok óta, még így sem zavartatják magukat a felhasználók és tovább küldözgetik az üzenetet. Akinek első blikkre nem lenne egyértelmű, annak még egyszer leírjuk:

Nem kell továbbküldeni, nem fognak törölni a Facebookról! 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: