A Dózsa György u. 5. szám alatt (volt Mozivilág mellett) nyílott Torkos Gyorsbüfé nevével sem oszlatta el kételyeinket, az első pozitív benyomás az ajtón belül ért minket. A valaha pékségként üzemelő bolt jelentős átalakításon esett át, ennek köszönhetően egy barátságos, funky hangulatú vendégtérbe érkezünk színes asztalokkal, bárszékekkel.
A teret uralja a pult fölé helyezett étel/italkínálat, mely olyan meglepetésekkel szolgál a megszokott gyorskajáldás kínálathoz képest, mint a ciabatta tésztás melegszendvicsek, saláták, vagy a poharas desszertek.
Gábor, a hely tulajdonosa - aki többek között dolgozott Michelin-csillagos svájci étteremben is mint vezető - azt mondja, ugyanazt a felfogást hozta át a gyorsétkeztetésbe, mint amit ott képviselt.
Amit lehet, azt helyben készítjük, ilyen a ciabatta tészta, vagy a hamburger zsemle, amit pedig nem tudunk, azt a lehető legjobb helyről rendeljük -például a mozzarellát, tonhalat, szalámit Olaszországból - de az egyéb felvágottak is prémium termékek.
Mondhatnák túl szép hogy igaz legyen a történet, mégsem áll messze a valóságtól, négy évszak pizzánkat szinte a reklámképeken látott formában kaptuk meg tízenpár perces várakozás után. Gábor azt mondja eredeti dél-olasz recept alapján készítik ezt a vékonytésztás változatot, 24 órás kelesztéssel.
A klasszikus - pufi szél, vékony tészta - kinézet csodás, már csak annyi kell a boldogsághoz, hogy az ízek is bizonyítsanak, mondom én. Egyél meg! - mondja erre a pizza az első szelet után, mely a szuperkönnyű tésztával, levegős széllel és a valóban minőségi feltétekkel nem is esik nehezünkre.
Persze nem hagyhattuk ki a ciabatta tésztás melegszenyókat sem, amelyek közül egy tonhalasra esett a választás.
Attól függetlenül, hogy nem vagyunk nagy melegszenyó-fanok, nagyon tudunk örülni ennek, hiszen végre nem az a kontakt grilles variáció, amit minden második kocsmában készítenek, hanem egy rendes "férfi adag". A tésztája ropogós, mégis könnyű, a feltét pedig rengeteg, így ezért is jár a pacsi!
Gondolom kitaláltátok, hogy a hambira is rárepültünk - már csak a saját készítésű buci miatt is - és ha már hambi, legyen kövér címszóval a Brutál névre keresztelt szépséget rendeltük:
A nevéhez méltóan brutális méretekkel rendelkező hambi nem okozott csalódást. Ez a helyben készült buci klasszisokkal jobb, mint bármelyik bolti testvére, a minőségi belevalók pedig hozzák a kötelezőt, bőven léc felett ez a tétel is!
Hogy édesszájú olvasóinknak is kedvezzünk, és kielégítsük újdonságokra egyébként is fogékony ízlelőbimbóinkat, a végén kipróbáltunk két fajta desszertet is.
A házi tejszínhab, a friss gyümölcsök és a mascarpone egyvelege nem tud hazudni, így itt sem tudunk mást mondani, minthogy el van találva, mindenképp teszteljétek le, ha marad hely a hasitasiban valamelyik "főétel" után.
Az első kellemes benyomás tehát kitartott nem gyenge vacsoránk végéig, így nektek is ajánljuk hogy térjetek be ide és kóstolják meg ezeket a finomságokat, megéri!
+1 tipp: a szakács elárulta nekünk, hogy a specialitása a Csülök burger...
Ha rendelni szeretnétek tőlük,
hívjátok a (82) 566 183 és a (70) 612 42 22 számokat!
A teljes választékot megtaláljátok a Facebook oldalukon!
Nyitva:
H-V
1000-2200
További ESZEMISZOM írásaink ITT