Bizonyítékként itt vannak a Beluga, Castello, Viktoria, HEK, Tipp Presszó, Vörös Fogadó, Pergola pala beszámolóim, szám szerint hét! Ennélfogva, miután megtudtam hogy egy palacsinta remake került a Pergola étlapjára, feladatomnak éreztem megkóstolni és röviden bemutatni nektek...
A desszertlapon csokipalacsintaként szereplő édesség rendesen meglepett, mivel a valóságban nem sok hasonlóságot mutat a klasszikus, itthon ismert palacsintával:
Sőt, igazából semmi köze hozzá, itt egyértelműen az amerikai palacsinta a kiindulópont, a végeredmény pedig ennek az exkluzív változata. A juharszirupot a stílusosan szétspriccelt csoki, eperöntet helyettesíti, és kapott egy nagyon finom és könnyed mascarpone tölteléket, csúszdísznek pedig egy földicseresznyét.
Ahogy a külcsín, úgy az ízélmény is tök más mint a klasszikus palacsintánál - jóval összetettebb, izgalmasabb. A tészta és a töltelék habkönnyű.
Ezt a desszertet könnyedsége miatt egy komolyabb vacsora után is el lehet fogyasztani, így ajánlom mindenkinek, aki a lájtosabb, nem túl édes dolgokat kedveli.
Előző héten is jártunk a Pergolában, akkor a Kaposfest apropóján a Philly Cheesesteak volt a célpontunk.