Villámteszt - bepróbáltuk a Pergola újragondolt palacsintáját

2016. 08. 23., Kedd, 14:30

Villámteszt - bepróbáltuk a Pergola újragondolt palacsintáját

Engedjétek meg, hogy a legkompetensebb kaposvári személynek kiáltsam ki magam palacsinta témában, hiszen túlzás nélkül állíthatom, hogy szerénytelenségem a LEGTÖBB KAPOSVÁRI PALACSINTÁT KÓSTOLÓ SZEMÉLY evör.

Bizonyítékként itt vannak a Beluga, Castello, Viktoria, HEK, Tipp Presszó, Vörös Fogadó, Pergola pala beszámolóim, szám szerint hét! Ennélfogva, miután megtudtam hogy egy palacsinta remake került a Pergola étlapjára, feladatomnak éreztem megkóstolni és röviden bemutatni nektek...

A desszertlapon csokipalacsintaként szereplő édesség rendesen meglepett, mivel a valóságban nem sok hasonlóságot mutat a klasszikus, itthon ismert palacsintával:

Sőt, igazából semmi köze hozzá, itt egyértelműen az amerikai palacsinta a kiindulópont, a végeredmény pedig ennek az exkluzív változata. A juharszirupot a stílusosan szétspriccelt csoki, eperöntet helyettesíti, és kapott egy nagyon finom és könnyed mascarpone tölteléket, csúszdísznek pedig egy földicseresznyét.

Ahogy a külcsín, úgy az ízélmény is tök más mint a klasszikus palacsintánál - jóval összetettebb, izgalmasabb. A tészta és a töltelék habkönnyű. 

Ezt a desszertet könnyedsége miatt egy komolyabb vacsora után is el lehet fogyasztani, így ajánlom mindenkinek, aki a lájtosabb, nem túl édes dolgokat kedveli.

Előző héten is jártunk a Pergolában, akkor a Kaposfest apropóján a Philly Cheesesteak volt a célpontunk.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: