2016. 08. 16., kedd, 14:22

Kaposfest Philly CheeseSteak szenyó öccázér', ameddig a készlet tart! - így készül

A La Pergola kicsit elkalandozva az olasz konyhától, amerikaira vette a formát. Ugyan az étlapon nem szerepel a Philly CheeseSteak, mától a készlet erejéig ti is beleharaphattok baráti 500 ft-ért ebbe a jenki különlegességbe!

A Kaposfest kísérőprogramjaihoz csatlakozva került fel a különleges étel a menüre. Kedden a fesztiválon Bartók 3. vonósnégyese szerepelt a repertoárban, amit anno Philadelphiában mutattak be. Ez a fogás, amit a napokban elfogyaszthattok a La Pergolában, az előbb említett város egyik leghíresebb étele, mely a mű bemutatásának idején készült el először. 

 

 

A Philly ChesseSteak egy még alsó hangon is jól megpakolt szendvics, ami bagettből, hagymából, gombából, marhahúsból és cheddar sajtszószból áll össze. Kinézetre egyszerű és mutatós, de annál jobban összefut az ember szájában a nyál, mikor meglátja élőben... 

 

 

Egyetlen hibája a történetnek, hogy annak ellenére, hogy adnak kést és villát a fogyasztásához, a megpakolt bagett dől jobbra, dől balra, így jobban jártok ha kézzel-lábbal habzsoljátok be!

A mi javaslatunk csak annyi, hogy kerüljön fel az étlapra a Philly CheeseSteak véglegesen, mert eszméletlen finom. Kései uzsonnára vagy korai vacsorára is tökéletes választás, de siessetek, le ne maradjatok róla, mert csak a készlet erejéig haraphattok bele ebbe a különleges szenyába. 

Nyitás előtt be is néztünk a konyhába megsasolni hogy készül a tuti:

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: