2016. 07. 20., szerda, 20:19

Ti vágjátok mi az az újhullámos kávé? Mi nem tudtuk, úgyhogy benéztünk az Elevenbe!

Az elmúlt pár hétben rengeteg újításra és különleges ínyencségre lettünk figyelmesek a Facebookon az Eleven Kultúrbisztró házatáján. Megjelentek a smoothiek, a pelao muffinok, a frappuccino, a házi jeges tea, de a legjelentősebb változás a koffein löketek terén történt, hiszen váltottak és most már újhullámos kávét is szolgálnak fel a betérőknek. Gyorsan elkaptuk Rolit, hogy kifaggassuk a témáról.

Miért az újítás?

Annak ellenére, hogy a fogyasztók többsége energiaforrásként tekint csak egy jó feketére, akadnak bőven akik nagy hangsúlyt fektetnek a minőségre is. Eddig, ha egy ilyen specifikus kávét szeretett volna fogyasztani az ember, egészen Pécsig kellett levezetnie, ezen akartunk változtatni, na meg szerettük volna kicsit felrázni a kaposvári állóvizet és felpörgetni a kávékultúrát városunkban. A cél csak annyi, hogy finom kávét szolgáljunk fel a betérőknek.

 

Miben más a készítése a sztenderdhez képest?


A kávékészítés során fontos a recept pontos követése, mi ehhez mérleget is használunk. A lefőzőtt kávét 18 gramm örleményből készítjük és az elkészült eszpresso tömege 36 gramm. A kávé készítésénél nagyon fontos a felhasznált víz minősége, ehhez külön speciális vízszűrő berendezést használunk. (Ijesztőnek hangzik, de nyugodjatok meg, a lányoknak már nagyon megy az elkészítése!)

 

Hol termesztik, illetve válogatják ezeket a kávékat?

Először is tudnotok kell azt, hogy ezeket a speciality kávékat szakértő zsűri értékeli és egy 100 pontos skálán, minimum 80 pontot kell elérniük. A szempontjaik az ízeken túl, a kávé szüretelésén és ültetvények gondos művelésén át, egészen a feldolgozási folyamatokig nyúlnak. Apró farmok, szezonális termesztéseiből összeválogatva állnak össze ezek az újhullámos kávék. A nálunk most kapható Red Brick, ami egy gyümölcsös kávé is ebbe a kategóriába tartozik.

 

Valami hozzáfűznivaló vagy jó tanács?

Nem szeretnélek titeket untatni. Esetleg még annyit, hogy ne elégedjetek meg a szenes, keserű kávékkal, amiket csak tejjel és cukorral lehet feljavítani, hogy ihatók legyenek. Gyertek be hozzánk és kóstoljátok meg. Ígérem nem fogtok benne csalódni!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: