Kaposvári Taxi-körkép: nem minden fix 700, ami fénylik?

2016. 04. 26., Kedd, 20:10

Kaposvári Taxi-körkép: nem minden fix 700, ami fénylik?

Utánajártunk, hogy nem minden fix 700, ami a kocsik oldalán fénylik! Ha képben akarsz lenni a városi viteldíjakkal, akkor olvasd el ezt a hasznos összefoglalót!

A városi taxik oldalán nagy számokkal van felmatricázva, hogy a fuvardíj fix 700 jó magyar forint, azonban egy meglepő 900 forintos fizetés után elgondolkodtunk azon, hogy valaki elolvasta-e már az apró betűs sunyi részt?! Tudjátok, az ördög a részletekben rejlik, hát mi most kibogozzuk Nektek, hogy mennyi is az annyi, nehogy kellemetlen meglepi legyen, ha a buli után csak a reklámozott 700 forintot hagyjátok hazafelére.

Az I. zónában utazni egyszerű, gyors és olcsó...

A 3 legnagyobb taxitársaságot vettük alapul: a sokötös Teletaxit, a sokhármas Citytaxit és a négynyolnyolcas Kapostaxit. Mindegyik társaságnál különböző zónákra van osztva a város - és ahogy szemügyre vettük, mindenki jó fej volt, elég nagyra szabta az I. zónát, a belvárost. Itt érvényes a fix 700 forint, hiszen ha az I. zónában A-ból mész B-be, akkor ezt az alapdíjat fizeted mindhárom társaságnál, nem is érdemes tovább ragozni a kérdést.

Belülről kifelé haladva 700-800-900-1000 ft a viteldíj.

A II. zóna

A következő a II. zóna, ahol már egy kicsivel többet gombolnak le rólad. Ha mondjuk a Kapostaxival mész a Pécsi utcai sorompón túlra, akkor 800 forintot kell perkálnod. Ez azért van, mert egyszer kifizeted az alapdíjat (700 Ft), de a sorompón túli cél miatt kilépsz az I. zónából és felszámolják a plusz 100 forintot. Ugyanígy jársz, ha a Teletaxit hívod és a belvárosból a Kecelhegyi lakópark valamelyik villájába mész egy medencés buliba vagy a Nyugativánfa utcába mész meglátogatni a papit a szombati ebéd után.

A III. zóna

Ha a Kapostaxi központját hívod inkább, hogy a Raktár utcába mennél, akkor 900 forintot fognak tőled elkérni, hiszen az már náluk a III. zóna területébe tartozik. Ugyanez lesz a műsor, ha épp a Töröcskei városrészre mész, a főút mentén lévő házak valamelyikébe, de a Nádasdi utcától kifelé is 900 a fuvar.

Füred és Toponár - a csatolt részek trükkösek

Kaposfürediek és Toponáriak figyelem, Ti már kicsit trükközhettek! Füredet kettészeli egy választó vonal, ami azt jelenti, hogyha az iskola-templon vonalától befelé, a város felé laksz, akkor 1200-ért mehetsz haza, viszont ha a sulin túl, akkor többet kell fizetned. Ugyanez érvényes Toponáron is. Az orcii elágazón túl élőktől 1200 forintot kérnek a Kapostaxis sofőrök, és az is ugyanennyit fizet, aki a Posta utcában lakik és a Teletaxival suhan. A Citytaxival fix 1000 forintért mehetsz a Szentjakabi városrészbe, hiszen az már annyira külterületnek számít, hogy nem is kapott zónaszámot, ahogy a Töröcskei út sem.

Egyetemisták, figyelem!

Átlagosan 1000 forintért (bár a Citynél csak 900) visznek ki az Egyetem portájához, ami azért jó ár, ha épp lekésted a buszt, szakad az eső vagy épp többen összeálltok és szétdobjátok a viteldíjat. A bőröndökről viszont ne feledkezzetek meg, mindenképp említsétek meg őket a telefonban, hiszen van egy olyan megjegyzés, hogy

nem kézipoggyász szállítása esetén +500 forint kerül felszámolásra  

Csak megemlítjük, hogy kisállat szállítása esetén is ennyit számíthatnak fel, ami azért jó, mert a taxiba legalább behuppanhat a kutyád, viszont ahogy korábban megírtuk már, a parkba nem teheti be a lábát…

Neked mi a tapasztalatod?

A cikkben helyesbítés történt, tévesen írtuk, hogy a Kapostaxinál Toponáron az orcii elágazástól 1600 ft a viteldíj. A valós viteldíj 1200 ft.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: