2016. 02. 25., csütörtök, 16:20

A NAGY KAPOSVÁRI KONDITEREM TESZT - Fitnessaréna Vörössport

Így február táján egyre többször hallani a barátnőktől, haveroktól, hogy most már neki kéne állni edzeni, mert lassan itt a tavasz, aztán a nyár, és még mindig fent van az a decemberben felszedett tízes. A közvetlenül nyár előtt lévő időszakon kívül talán ilyenkor szánjuk rá magunkat legtöbben, hogy eljárunk kondizni. Na de hova? Ezen kérdés eldöntésére körbeedzzük a kaposvári termeket és öt szempont szerint értékeljük is őket, hogy segítséget nyújtsunk nektek a választáshoz.

A 2011 májusában nyílt, mai napig teljesen korszerű és barátságos terem 1000 m2-en várja a vendégeit. Meglehetősen nagy gym részlege és 3 csoportos órákra specifikálódódott terme miatt érdemes kilátogatni a Dombóvári útra, még ha az a város szélén található is.

 

Fitnesz: 10/10

A legelső dolog a terembe lépve, hogy a megszokott padlószőnyeg helyett egyedülállóan gumipadlót helyeztek le, ami hasznos, hiszen megvéd a különböző sérülésektől. A gym részleg óriási területet ural a létesítményben és makulátlan tisztaság jellemzi, ezt csak a terem oldalain elhelyezett ledfal dobta fel még jobban, a különböző színű vibrálások odavonzzák az ember tekintetét és nagyon barátságos megvilágításba helyezik a terepet. A hely kellőképpen felszerelt és a rengeteg gép kiváló állapotban várja a használókat. Öt év ide vagy oda, számunkra újnak tűntek az eszközök, egy kis hibát sem érzékeltünk rajtuk, ami betudható a folyamatos karbantartásnak. A gépparkot okosan rendezték be, a különböző eszközök rendeltetésük szerint vannak csoportosítva. Legyen az szabad súly, cross tréning állvány, futópad, ellipszis tréner vagy kardió gép, biztos hogy megtaláljátok a tökéletes eszközt a számotokra fontos izomcsoport megmozgatására és a különböző izolált gyakorlatok elvégzésére. A terem óriási belmagassággal rendelkezik, ami azért is jó, mert így nem áll meg az izzadságszag a helyiségben. A berendezését illetően is piros pont jár, mert minden gépnél pont akkora hely van, amely az egyes gyakorlatok elvégzésére szükséges. Plusz pontot érdemelnek a falra felhelyezett mobil és palacktartók, amibe eddig csak itt futottunk bele. Szintén egyediként, a létesítmény odafigyelve a környezetre, szelektíven gyűjti a műanyagpalackokat. Az edzésünk alatt egy gym.fm nevű netes rádió szólt, perfekt hangerővel és optimális hőmérséklet mellett végezhettük el a gyakorlatainkat.

 

Okosan rendezték el a termet

Csoportos órák: 10/10

A fitnesz szekcióra is kellő hangsúlyt fektetnek, így 3 különböző teremmel rendelkeznek a különórák számára. Magyarországon egyedülállóan náluk próbálhatjátok ki a Walking programot, de kaposvári viszonylatban náluk edzhettek csak Cross Fit állványon és csak itt járhattok E-Fitnessre is. Ha ez nem lenne elég, egy 20 férőhelyes TRX és egy külön teremmel rendelkező Spinningre is benevezhettek. Ezen kívül lehetőség van beugrani Köredzésre, Fitboxra, Callaneticsre és Latin aerobic órára is, bejelentkezés után.

 

Szolgáltatások 10/10

Óriási táplálékkiegészítő kínálattal rendelkeznek, a készletükben Nutrend és BioTech termékeket találni, ezen belül teljes repertoárból válogathatunk. Tesztünk alatt már szokásunkká vált, hogy ledöntünk egy turmixot, itt sem hagytuk ki, 350 Ft magyar forintot fizettünk érte. A szolgáltatásai sorát gazdagítja a Flabélos, a barnulni vágyók a szoláriumban kényeztethetik magukat, ha pedig szeretnétek kiizzadni magatokból a mérgeket, akkor az infraszaunában a helyetek. Levezetésképpen pedig irány a ping-pong asztal, hogy egy kicsit ütögessetek.

 

Öltöző/tisztaság: 10/7

Az öltöző egész aprónak mondható. Mi ugyan elfértünk, de egy-egy csoportos óra után zsúfolttá válhat a terep. A padok kialakítása és a barna szín kombinációja a szekrényekkel nekünk különösen tetszett, hiszen egyszerű, de modern hatást kelt. A tisztaságba nem tudtunk belekötni, patika rend volt mindenhol, a szekrény mérete annál inkább problémás volt. Sajnos megint origamira kellett adnunk a fejünket hogy beférjünk, de lassan lehet, hogy be kell látnunk, nem a mi táska méretünkhöz szabták a kaposvári szekrényeket...

 

Rá kell döbbennünk, hogy a mi a táskánk nagy...

A zuhanyzók makulátlan tiszta állapotban vártak minket edzés után és nagy örömünkre egy függönnyel is el tudtuk magunkat zárni a külvilágtól. Bár engem a külseje egy kórházi szoba tusolójára emlékeztet leginkább, ez nem von le az értékéből, hiszen a célnak tökéletesen megfelel. A kabinok mennyisége viszont okozhat gondokat, egy ekkora befogadóképességű létesítményben lehetne akár kétszer ennyi is.

 

A zuhi, amiből lehetne párral több

 

Árak 10/10

Mielőtt megvásárolnád a jegyed vagy teszem azt bérleted, azonnal felajánlják számodra, hogy kiváltsd a klub tagságid, mellyel kedvezményesebb áron vehetsz ezek után jegyet. Kategóriájában az árait az Xl Fittleszhez hasonlítottuk, hiszen korban és befogadóképességben is ők állnak a legközelebb egymáshoz. A napijegyért 1.190 Ft-ot fizettünk, ami kaposvári viszonylatban eddig a legdrágább volt, de tegyük hozzá, hogy az egyik legjobb szolgáltatást is kaptuk a pénzünkért. A 10 alkalmas, 45 napig érvényes bérletet, ami alkalmanként 1 fitness terem használatra, vagy egy csoportos órán való részvételre alkalmas, 8.490 Ft-ért vásárolhatjátok meg. Az 1 hónapig érvényes fitness terem használatra feljogosító bérletet 8.490 Ft.ba kerül. Ha autóval érkeznénk, 90 férőhely erejéig ingyenes a parkolás.

 

50/47

Kaposvár egyik legjobban felszerelt terméhez volt szerencsénk, és bár a napi jegyár magas, a pénzünkért megkaptuk az ehhez dukáló minőséget. A megközelítése problémát jelenthet, de ezt ellensúlyozza a minőséggel, a csoportos órák nagy számával, illetve olyan extra szolgáltatásokkal, amiket a belvárosban nem találunk meg. Annak ellenére, hogy az öltözőt, tusolókat kicsinek és kevésnek találtuk, felhőtlenül meg voltunk elégedve.

 

Első négy tesztünket ITT találjátok!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: