2016. 02. 23., kedd, 10:48

A NAGY KAPOSVÁRI KONDITEREM TESZT - Oleg Gym

Így február táján egyre többször hallani a barátnőktől, haveroktól, hogy most már neki kéne állni edzeni, mert lassan itt a tavasz, aztán a nyár, és még mindig fent van az a decemberben felszedett tízes. A közvetlenül nyár előtt lévő időszakon kívül talán ilyenkor szánjuk rá magunkat legtöbben, hogy eljárunk kondizni. Na de hova? Ezen kérdés eldöntésére körbeedzzük a kaposvári termeket és öt szempont szerint értékeljük is őket, hogy segítséget nyújtsunk nektek a választáshoz.

Az Oleg Gym Kaposvár első fitness klubja, 1992-ben alapították. Az edzőterem igazán nagy múltra tekint vissza szakmailag, pályafutása során rengeteg magyar testépítő és fitness bajnok került ki a kezeik közül. A Puskin utcában, a Sport Panzióban találhatóak, gym részlegük mellett kiváló wellness blokkal is rendelkeznek.

 

Fitnesz: 10/7

Tesztünk első helye, ahol két különálló terem van a hölgyeknek és az uraknak is. A tisztaság kifogástalan és a világos laminált padló és a fehér falak harmóniája letisztult külsőt ad az edzőteremnek. Egyetlen mínusz pont viszont jár a külcsínnel kapcsolatban: a parketta egy-két helyen viseltesnek és repedezettnek tűnik, így félő, ha nem figyelünk oda, becsúszhat egy orra bukás. A géppark ugyan réginek mondható, de a több éves használat ellenére kellően karbantartott és egyetlen szakadást vagy bőr kopást sem észleltünk rajtuk. Minden izomcsoport megmozgatására találunk eszközt a létesítményben, sőt a hölgyek térfelén külön kardió részleg is található, a géppark klasszikusnak nevezhető. Kiemelkedő számú súlyzó részleggel rendelkeznek, amikben szabad és klasszikus darabokat is felfedezhetünk. A teremre se a zsúfolt, se a szellős jelzőt nem tudnánk ráaggatni, de tény, hogy egy-egy gép használatánál kényelmesen elfér úgy az ember, hogy nem másznak bele az aurájába. Ottjártunkkor normális hangerőn tombolt a Class.fm és a fűtés is tökéletes hőfokra volt állítva.

 

Nem a legújabb, de szépen karbantartott a géppark

Csoportos órák: 10/2

A komplexumban nem tartanak csoportos órákat, de ez betudható annak, hogy a gym részlegre fordítják inkább a hangsúlyt. Squash pályával viszont rendelkeznek, amit minden nap, előre bejelentkezéssel használni is tudtok és helyben bérelhettek ütőt és labdát is.

 

Szolgáltatások: 10/10

Az eddigi termekhez képest kissé szegényes volt a felhozatal táplálékkiegészítőkből. Az edzőteremben Scitec termékekből vásárolhatunk, de csak fehérjéket és tömegnövelőket találtunk a kínálatban. Mi a jól megérdemelt fehérjénket, amit vízzel kevertek fel, 300 Ft-ért fogyasztottuk el.

A kiegészítőktől eltérően a különböző wellness szolgáltatásaik kimagaslóak kaposvári viszonylatban. Van masszázs részlegük, ahol kínai masszázsterápián is részt vehetünk vagy egy sportsérülés után rehabilitálódhatunk az erre specifikálódott tornájukon. A szauna részben finn szauna, gőzkabin, pezsgőfürdő és merülő dézsa is helyet kapott, így változatosan kényeztethetjük fáradt izmainkat.

 

Öltöző/Tisztaság: 10/5

Az öltöző tisztaságába nem tudunk belekötni, de a szekrényeken feltűnik a sok éves használat, egyik-másik szemmel láthatóan csálébban áll mint a társai. A legnagyobb problémát mégis a belső mérete okozta számunkra, tesztünkben idáig ez volt a legkisebb szekrény, amibe belefutottunk. 

 

Szűkén voltunk a helynek

Hogy a panziónak nincsen kapacitása rá vagy alapból így tervezték meg, nem tudjuk, de tény, hogy nem maradt hely a tusolónak egy külön helyiségben. Minket különösen zavart, hogy az öltözővel egy légtérben kell egyaránt a ruha váltást és a zuhanyozást is eszközölnünk. Ebből adódóan egy kötelező függönyt felhelyeztek a zuhira, hogy ezzel elválasszák a multifunkcionális helyiséget. Keveselltük az összesen egy darab makulátlanul tiszta zuhanykabint is, de ez nem olyan nagy para, a tisztálkodásra várva szép színes székeken várhattuk ki a sorunkat.

 

Öltöző és tusoló egyben

Árak: 10/8

Ha kategóriákra bontanánk a termeket, azt mondanánk, hogy az Oleg az LTP Gym-hez áll a legközelebb. A napijegyet baráti áron, 690 Ft-ért válthatjátok ki és a bérletek is pénztárcabarát áron mozognak. A 12 napos bérletet, ami három hónapig érvényes, 6.800 Ft-ért vásárolhatjátok meg, a havi bérlet 6.300 Ft. A panzió előtt ingyenes a parkolás a vendégek és az edzőterem használói számára egyaránt.

 

50/32

Az Oleg az igazi nagy betűs "klasszik gym", tehát semmi pompa csak a vasak, ha erre vágynátok, mindenképp itt a helyetek. Bár árban kellemes, mi hiányoltuk a csoportos órákat és az öltöző sem tett tökéletes benyomást ránk. A wellness részlegük viszont pöpec, így ez javított a ponthelyzeten. Külön dícséretet érdemel továbbá, hogy külön női és férfi edzőteremmel is rendelkeznek.

 

Első három tesztünket ITT találjátok!

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: