2016. 02. 17., Szerda, 10:44

A NAGY KAPOSVÁRI KONDITEREM TESZT - XL Fittlesz

Így február táján egyre többször hallani a barátnőktől, haveroktól, hogy most már neki kéne állni edzeni, mert lassan itt a tavasz, aztán a nyár, és még mindig fent van az a decemberben felszedett tízes. A közvetlenül nyár előtt lévő időszakon kívül talán ilyenkor szánjuk rá magunkat legtöbben, hogy eljárunk kondizni. Na de hova? Ezen kérdés eldöntésére körbeedzzük a kaposvári termeket és öt szempont szerint értékeljük is őket, hogy segítséget nyújtsunk nektek a választáshoz. Másodikként a Sávház mögött lévő XL Fittleszt látogattuk meg.

A 2007-ben nyitott létesítmény tényleg XL, hiszen 1500m2-en várja, főképp a fitnesz szerelmeseit, rengeteg csoportos órával büszkélkedhet az óriási gym részleg mellett. Az edzőterem jól megközelíthető, a város egyik frekventált helyén található, és díjmentes parkolót is találni a közvetlen közelében. 

1. Fitnesz: 10/5

A gym részleg kifogástalan méretekkel büszkélkedik, 400 m2-t fed le. A nagy és tágas belsőtér garantálja, hogy szellősen el tudunk egymás mellett férni még a délutáni órákban való edzésnél is. Az XL gépparkját tekintve igazán nagy a kínálat, kardio és erősítőgépeket egyaránt találtok a komplexumban, minden izomcsoport megmozgatására használhatóak és állapotuk megfelelő a feladatukra. Negatívum, hogy az edzőteremben több helyen jól láthatóan kikopott a padlószőnyeg, elhasználódtak a gépeken a bőrborítások és a falakra is ráférne egy festés, így mi bátran ajánlanánk egy felújítást. Ottlétünkkor épp a rádióból áradtak a dallamok és a kellemes hőmérséklet is adott volt egy jó testmozgáshoz.

2. Csoportos órák: 10/10

Az XL fitnesz terem elsősorban, azok közé az edzőtermek közé tartozik, amik kimagasló számú csoportos foglalkozást tartanak. Az aerobic szerelmesei két teremben (135 m2 & 35 m2) hódolhatnak az igazán választékos repertoárnak, mint KÁNGOO, Piloxing, alakformáló aerobic és Zumba, de akár Senior Torna és TRX órákra is látogathattok a létesítményben. Az épületben egy 80 m2-es, 25 eredeti Spinning kerékpárral felszerelt terem, 2 Squash pálya és egy Box terem van. A különböző edzéseket a hét minden napján igénybe vehetitek, de érdemes utána érdeklődni, hogy melyekre kell előre bejelentkezni.

3. Szolgáltatások: 10/10

Az XL Fittlesz Vitaminbárjában egy 350 Ft-os protein turmixot kóstoltunk meg, de rengeteg üditő közül válogathattok az óriási felhozatalból. Edzés előttre és utánra a szükséges BioTechUsa táplálékkiegészítőkből szemezgethettek, ami rengeteg féle és fajta kivitelben kapható. A Wellness részlegben az infra-, gőz- vagy finnszaunában lazíthatjátok el fáradt izmaitokat, és ha egy kis D-vitaminra vágynátok, az XL rendelkezik szoláriummal is. Játszóház és gyermekmegőrző is üzemel a komplexumban, a kisgyerekes anyukák és apukák nagy örömére. 

4. Öltöző/ Tisztaság: 10/7

Az öltöző igazán tiszta és rendezett. Az edzőterem méretéből adódóan tágas és rengeteg laminált bútorlapú szekrénnyel büszkélkedhet, hogy eleget tegyen a létesítmény befogadóképességének. A szekrény mélységét illetően viszont muszáj felhoznunk egy negatívumot, hiszen a nagy malaclopó táskánk csak rendesen begyűrve fért el benne. A holmidat egy beépített kis zár és egy apró kulcs segítségével tudod lelakatolni.

Mindegyik öltözőben 6-6 kabin áll rendelkezésre az edzés utáni mosakodáshoz, amire valljuk be szükség is van ekkora létszámnál. A WC és a zuhanyzó kulturált, higiéniája megfelelő. Egyetlen szépséghibát véltünk csak felfedezni, teljesen nyitott zuhanyzóknál lehet csak mosakodni. Lehet, hogy sok embert nem zavar, hogy meztelen seggel mászkálnak mellettük, de akadnak visszafogottabb versenyzők is, akikre gondolva berakhattak volna 1-1 függönyt vagy ajtót, hogy ezzel egy kis magánszférát biztosítsanak.

5. Árak 10/7

Az XL-ben az Ltp Gym & Fitness-hez képest borsosabbak az árak, de ez betudható a magasabb számú gépparknak, és hogy központibb helyen fekszik a városban. A napi jegyet 900 Ft-ért válthatjátok ki, ez egyszeri belépésre jogosít, a 10 alkalmas bérlet pedig 45 napig használható fel, és 8.000 Ft-ba kerül. A havi korlátlan kondibérlet beszerzéséért már jobban bele kell nyúlnunk a pénztárcánkba, 9.900 Ft-ért árulják.

50/39

A közel 10.000 Ft-ot kóstáló havi bérlet mellett nagyobb figyelmet fordíthatnának a cserére szoruló, vagy elhasznált eszközökre, illetve a belső térre is ráférne némi újítás. Ár/érték arányban tehát van javítanivaló, de rengeteg pozitívummal is büszkélkedik a létesítmény, ha a wellness blokkot, vagy a csoportos órák számát és fajtáját vesszük tekintetbe. De ne felejtsük el, hogy ebben a kategóriában már a külcsín is rengeteget számít!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: