2016. 01. 11., hétfő, 21:44

Moziba vágysz? Segítünk!

Ha már kétszer végiggörgetted a filmlistádat a gépeden, az IMDB rangsorának első harminc helyén álló mesterművet fejből vágod, viszont a Cinema City gyűjteményéből nem tudsz választani, engedd meg nekem, hogy adjak néhány tippet, ha van pár mozizásra szánt órád.

 

A visszatérő

A minap 3 Golden Globe díjat bezsebelő alkotás bizakodva várhatja az Oscar-gálát, hiszen Alejandro Gonzalez Innáritu filmje egészen elképesztő utazásra kalauzol minket, nézőket. A moziban Leonardo DiCaprioval karöltve szelhetjük át az 1820-as évek Amerikáját, egészen elképesztő képsorok társaságában, amelyek már lenyűgözték a szakma legnagyobbjait, január 14-től pedig már a Kaposváriakat is lefogják. Ettől a naptól vetítik ugyanis nálunk, a Birdman és a Bábel rendezőjének legújabb filmjét a Visszatérőt. A sztori szerint prémvadászok egy csoportja a 19. század derekán épp rosszkor van rossz helyen, és a csapat egyik tagját, Hugh Glass-t (Leonardo DiCaprio) megtámadja egy medve. De még hogy! Társai, élükön Fitzgerald-dal (Tom Hardy) úgy döntenek, magára hagyják sebesült társukat, azonban DiCaprionak meg se kottyan egy kis hideg, hiszen anno már egy zongorával is elevickélt a jéghideg tengeren. A viccet félretéve az Eredet sztárjának alakítására megint nem lehet panasz, hiszen olyan élethűen jeleníti meg a vásznon az életben maradás érdekében önmaga korlátait meghazudtoló férfit, hogy az ember már némely képsorok láttán saját bőrén érzi a vérfagyasztó hideget és a hatalmas medve karmait. A Bear Grills eddigi történeteit meghazudtoló alkotás egy bosszú- és megváltás-történet, olyan elképesztő képsorokkal fűszerezve, amelyek során az ember szája garantáltan tátva marad!

A kaposvári Cinema Cityben január 14-től:

Csütörtök: 17.20, 20.20

Péntek: 17.20, 20.20

Szombat: 12.10, 17.20, 20.20

Vasárnap: 12.10, 17.20, 20.20

 

 

Az 5. hullám

Többször botlottam már bele a film címébe, mígnem a minap végül rákanyarodtam, és megnéztem Az 5. hullám előzetesét. Először azt gondoltam, hogy talán jobb lenne, ha bepótolnám és megnézném az előző 4 részét a hullámnak, aztán rájöttem, hogy bizony az első felvonás trailerét fürkészem. J. Blakeson könyvadaptációja szerint világunkat megtámadták az idegenek. De ezúttal ne úgy képzeljétek el mint a Függetlenség napjában (aminek egyébként lesz 2. része is, tudtátok?), hogy jönnek, azt’ köszönésképp ledurrantják az Empire State Building-et, neeem. Ők ennél okosabbak, hiszen 5 hullámban támadnak. Ekkor jön képbe Cassie Sullivan (Chloe Grace Moretz), egy kamaszlány, akinek családja igen csak megsínylette a 4 hullámot, amelyek a sötétség, a rombolás, a járvány és az invázió voltak. Az 5. hullám során az idegenek már képesek emberi alakot is ölteni, így az emberiség egymásba vetett kevéske bizalma már teljesen szertefoszlik, és ekkor tűnik el a lány öccse is. A kamaszt nem érdekli az őt fenyegető veszély, nyakába veszi a világot és az idegeneket, elhatározva, hogy megmenti kisöccsét. Egyetlen társa akad csupán, egy ismeretlen fiú, akiről nem tudni, hogy melyik oldalon is áll valójában.

A kaposvári Cinema Cityben január 14-től:

Csütörtök: 15.10, 20.10

Péntek:  15.10, 20.10, 22.30

Szombat: 12.30, 15.10, 20.10, 22.30

Vasárnap: 12.30, 15.10, 20.10

 

 

Megjött apuci

Nagy levegőt vettem a Megjött apuci szereposztását látva, hiszen a Mark Wahlberg  - Will Ferrell páros igaz, hogy egyszer már nagyon jól elsült (Pancser Police), azonban a töltött káposzta sem túl jó felmelegítve. Így kétes érzéssel vetettem bele magam a pancser és a menő apukát egymásnak feszítő filmbe, azonban szerencsére, kellemesen kellett csalódnom. A fájdalmas, kényelmetlen, túlzó poénok helyett, jól ülő, egy hasonló, valódi sztorihoz hű humorral ellátott másfél órás kikapcsolódás, kiemelkedő volt a mai vígjátékok halmazát tekintve. A páros megint jól működik, és a pótapuka Brad, nagyon pofásan lett szembe állítva a menő apukával Dustyval aki talpig férfi (nem csoda pár éve még robotokkal harcolt). A két férfi közötti versengés egekig magasztalása sem túlzó, bár egy-két jelenetnél magasra emelkedett a szemöldököm, amelyet egy jól eltalált beszólással hamar a helyére billentettek. Összességében el lett találva a Megjött apuci, amely valóban kellemes kikapcsolódást nyújt egy hideg téli délutánon a mozizók számára.

A kaposvári Cinema Cityben:

Kedd: 14.30, 17.00, 20.15

Szerda: 14.30, 17.00, 20.15

Csütörtök: 13.30, 18.00

Péntek: 13.30, 18.00

Szombat: 13.30, 18.00

Vasárnap: 13.30, 18.00

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: