ESZEMISZOM: Pécsig kell menni a jó burgerért?

2015. 07. 20., hétfő, 12:40

ESZEMISZOM: Pécsig kell menni a jó burgerért?

A pizzaztesztelésnél nem állunk meg, bepróbáljuk a kaposvári hamburgereket is, elsőnek az egyik, ha nem a legrégebbi kaposvári burgerest, a Florida Burger City-t.

Fél 1 körül sétáltunk be a Zárda utcai burgereshez. Viszonylag rövid sorban állás után egy Casanova burgert rendeltem kis krumplival, amiért 920 ft-ot fizettem. Ezt gyorsan össze is dobták, de a krumpli sajnos nem lett kész, ezért kértek hogy üljek le, majd hozzák. Ez még rendben is lett volna, ha nem 6-7 percet kellett volna várnom arra a krumplira. Engem az ilyen eset több szempontból is idegesít, bárhol is eszem:

- egyrészt, ha gyorsétterembe megyek, akkor azért választom, mert gyorsan szeretnék valamit bekapni, nem akarok még negyed órát sem ücsörögni.

- másrészt, mert két választásom van ilyenkor: vagy nekiállok a hambinak krumpli nélkül, de akkor ehetem a krumplit a végén magában, vagy megvárom a krumplit, de akkor meg a burgerem hűl ki.

- harmadrészt pedig egy hamburgerezőben egyáltalán ne kelljen a sültkrumplira várni..

Ilyen egy Burger City-s Casanova

Emlékszem, még a középsuli alatt gyakran jártunk ide az osztálytársakkal, és akkor is gyakran előfordult ez, bár akkoriban nem igazán idegesítettek ezek a dolgok. Azóta viszont kipróbáltam pár tényleg jó burgerest, és ettem pár jó burgert. Ezt semmiképpen sem sorolnám a jobbak közé, sem a buci, sem a belevaló, sem a krumpli nem üti meg a napjainkban reneszánszát élő street food-tól elvárható mércét . Ha akadnának az új hullámot meglovagló kajáldák a városban, egész biztosan  nem lenne versenyképes. Viszont sajnos a helyzet az, hogy egész Kaposváron nem ismerek jó hamburgerezőt, de ha ti igen, írjátok meg és kipróbáljuk!

Legközelebb Pécsett tudunk ajánlani nektek igazán jó burgeres helyeket. Persze több egység is kínál minőségi burgert, a mi kedvenceink a Streat és a Bohémia Sörkonyha.

A Streat-nél alap, hogy külön nekik készült buciban tálalják a frissen sült, saját keverésű húspogit, illetve nem gyorsfagyasztott, hanem friss krumplival és káposztasalátával körítik. Burgerei közül is a marhaburger a favorit, ami 1100 ft, és tartalmaz egy 140 g-os 100%-os marhahúspogit, cheddar sajtot, burgerszószt, madársalit, savanyúubit, és két fajta bucit. Világbajnok!

Streat-es marhaburgerA Bohémia kicsivel drágább, 1200 ft a legolcsóbb burgerük, és az ízvilág is egészen más. Az összeállítások viszont iszonyatosan jók, a húspogácsa és az egyéb belevalók változatossága is kiemeli a bohémia burgereket a szürke tömegből. Húspogiból két fajtát használnak, a "lucy-lucy"-t és a "jucy-lucy"-t, mellé pedig olyan cuccokkal küldik meg, mint például bourbonnel készült baconlekvár, fűszeres olajban pácolt hermelin sajt, vagy sültpaprika krém. Nem tudunk mást tanácsolni,  kóstoljátok meg!

Burger a Bohémia Sörkonyhából

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: