2024. 04. 17., Szerda, 10:03

A kaposvári aluljáróban lopta el az idős néni táskáját - VIDEÓ

A büntetett előéletű férfi április elején, egy délelőtt, Kaposvár belvárosában felfigyelt az idős, nehézkesen mozgó, egyedül közlekedő asszonyra és elhatározta, hogy készpénzszerzés céljából elveszi a sértett ridiküljét. 

Amikor a sértett lement a belvárosi aluljáróba, a férfi a sértett mögé lépve az asszony hóna alatt tartott, kis méretű táskáját onnan kikapta és azzal elfutott. Mivel a ridikülben a remélt készpénz helyett csak a sértett kulcscsomója és napszemüvege volt, a vádlott a számára értéktelen dolgokat a táskával együtt kidobta egy közeli szeméttárolóba.

A férfit a közterületi kamerák felvételei alapján rövid időn belül azonosították a kaposvári rendőrök, majd előállították és őrizetbe vették, valamint az összesen 10.500 forintot érő tárgyakat is hiánytalanul megtalálták.

A férfit gyorsított eljárásban állították bíróság elé, a visszaeső vádlottal szemben 4 év börtönbüntetést és 4 év közügyektől eltiltást szabott ki. A döntést az ügyészség tudomásul vette, azonban az védelmi fellebbezések folytán nem jogerős.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: