2024. 04. 05., Péntek, 12:43

Elvittük pár percre a kaposvári Tekergőt, ez lett belőle - VIDEÓ

Hosszú huzavona után pénteken végre hivatalosan is útjára indult a kaposvári közbringarendszer, a Tekergő. A sárga bringák ellepték a várost, így ha akartuk se tudtuk volna elkerülni, hogy ne pattanjunk nyeregbe, és teszteljük le nektek!

Egy gyors útmutató a tapasztalataink alapján:

  1. Ha nem akartok a dokkolóknál a mobiltelefonotokat bámulva pötyögni, a legjobb, ha előre beregisztráltok EZEN az oldalon.
  2. Ezt követően váltsátok át a jobb felső sarokban a nyelvet magyarra (ha kell), adjátok meg az adataitokat, majd a menüben válasszátok ki a fizetési mód fület.
  3. Itt fel kell töltenetek az előfizetéseteket, amely minimum 4500 magyar forint. Ezt kártyáról is le tudják vonni, de a SimplePay is működik.
  4. Ezt követően válasszátok ki a dokkolóállomáson a nektek szimpatikus biciklit és olvassátok le a vázon található QR kódot telefonotok kamerájával.
  5. A QR egyből az oldalra vezet titeket, ahol beléptek a megadott adataitokkal (vagy ha ki se léptetek ezt se kell megtenni), és már pattan is ki a bicikli.
  6. Ha tekerés közben letennétek valahová, csak pattintsátok fel a kitámasztóra, és az oldalon keresztül zárjátok le, így nem lehet majd elgurítani.
  7. Ha pedig dokkolóállomásra értetek, csak toljátok be a helyére, ha csatlakozik és zölden világit a LED, akkor már meg is vagytok.
  8. Az alkalmazás automatikusan vonja le a használati díjat a már előre feltöltött összegből. Az első hónapban napi 300 forintért lehet őket bérelni, az első fél óra viszont teljesen ingyenes lesz.

További részletek EZEN az oldalon, valamint az alábbi videókban látható:

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: