2022. 03. 04., Péntek, 10:50

Tűz ugyan volt, de már nincs veszély a megtámadott ukrán atomerőműnél - VIDEÓ

Az éjjeli órákban vette tűz alá az orosz hadsereg a Zaporizzsja Atomerőművet, melynek következtében éjjel tűz ütött ki az erőmű területén.

Ukrajna külügyminisztere erősítette meg a hírt, mely szerint az orosz hadsereg megtámadta Európa legnagyobb atomerőművét, a Zaporizzsja Atomerőművet, melynek következtében több helyen is tűz ütött ki az erőműben. Később a zaporizzsjai régió vezetője nyugtatta meg a kedélyeket, hogy ugyan az oroszok elfoglalták az atomerőművet, annak nukleáris biztonsága már szavatolva van.

A harcok miatt ugyan a tűzoltók órákon át nem vonulhattak ki, ám végül 6:20-ra sikerült eloltani a tüzet, melyek egy oktatási épületben és egy laboratóriumban törtek fel.

Az ukrán Nukleáris Szabályozási Főfelügyelőség reggelre elismerte, hogy az orosz hadsereg elfoglalta az atomerőművet, mely értesülést a hadsereg-parancsnokság és a brit hírszerzés megerősített. A főfelügyelőség elmondta, hogy az atomerőmű alkalmazottai a helyükön dolgoznak, felügyelik a létesítmény biztonságos üzemeltetését.

Kiemelték, az erőműben nem sérültek meg létfontosságú létesítmények, nincs radioaktív sugárzás. Az 1984 és 1995 között épült erőmű a világ 9. legnagyobb atomerőműve, hat reaktorral rendelkezik melyek egyenként 950 MW teljesítményre képesek, 4 millió ukrán háztartást ellátva így energiával.

Egészen hihetetlen ami a szomszédban zajlik - Oroszország megtámadta Ukrajnát - VIDEÓ

Egészen hihetetlen ami a szomszédban zajlik - Oroszország megtámadta Ukrajnát - VIDEÓ

Vlagyimir Putyin csütörtök hajnalban bejelentette, engedélyt adott Ukrajna megtámadására.

A legjobb helyszín egy kis harcra nem?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: