2022. 02. 18., Péntek, 10:28

Egy élet munkája veszett kárba - Egy nappal a verseny előtt lett Covid pozitív a magyar olimpikon

Magyar Márk műkorcsolyázó úgy érzi, hogy egy élet munkája veszett most oda azzal, hogy pozitív lett a pekingi olimpián megérkezéskor vett koronavírustesztje, és ezért párjával, Chtchetinina Iouliával nem tud indulni a pénteki rövidprogramban és a szombati kűrben.

Egy élet munkája veszett most kárba. Azért dolgoztam, azért készültem, különösen az utolsó négy évben, hogy olimpikon lehessek, hogy megmutathassuk Iouliával, hogy mit tudunk olimpián" - mondta az érezhetően letört versenyző.

Hangsúlyozta: fájó, hogy így hiúsult meg a szereplésük, egy pozitív koronavírusteszt miatt. Márknak minden tesztje negatív volt elutazás előtt, másképp fel sem engedték volna a gépre. Amikor megérkeztek a pekingi repülőtérre csütörtök délután, vettek tőle mintát. Ezután beszállították őket az olimpiai faluba, néhány óra múlva szóltak, hogy a reptéri tesztje érvénytelen, ezért újra tesztelték. Ennek eredménye pozitív lett, így most átszállították egy izolációs hotelbe - tette hozzá. Magyar Márk azt is kiemelte, hogy semmilyen tünete nincs, de nem tud mit tenni.


Akkor szabadulhatok a karanténhotelből, ha 24 óra különbséggel két negatív PCR-tesztem lesz. Hétfőn utaztunk volna haza, remélem, én is a gépen lehetek - mondta.


Edzője és Chtchetinina negatív tesztet adtak, de ők közeli kontaktnak számítanak, így rájuk elutazásukig napi két teszt vár, és azoknak negatívnak kell lenniük. A magyar páros a januári, tallinni Európa-bajnokságon hatodik, a tavalyi világbajnokságon 14. volt. Utoljára 66 évvel ezelőtt, 1956-ban szerepelt magyar műkorcsolya-páros olimpián, akkor a Nagy Marianna, Nagy László kettős harmadik lett.

Szomorú, hogy így alakult.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: