2024. 04. 08., Hétfő, 10:08

Nagy siker a Tekergő, de máris több tucatnyi bringát rongáltak meg

Évekig vártunk rá, néhány nap alatt sikerült leamortizálni a flotta negyedét.

Pénteken végre útnak indult Kaposvár új közbringarendszere, ellepték a várost a sárga Tekergők. Ugyan voltak kisebb-nagyobb fennakadások a rendszerrel, összességében több volt a pozitív visszajelzés, mint a negatív.

Ezzel magunk is így voltunk, tesztünkben csak elismerően tudtunk a bicikliről nyilatkozni. A hétvégén azonban néhányszor előfordult, hogy a dokkolók nem adták ki a kerékpárokat, vagy azok menet közben megadták magukat, esetleg nem lehetett kölcsönözni őket. 

Elvittük pár percre a kaposvári Tekergőt, ez lett belőle - VIDEÓ

Elvittük pár percre a kaposvári Tekergőt, ez lett belőle - VIDEÓ

Hosszú huzavona után pénteken végre hivatalosan is útjára indult a kaposvári közbringarendszer, a Tekergő. A sárga bringák ellepték a várost, így ha akartuk se tudtuk volna elkerülni, hogy ne pattanjunk nyeregbe, és teszteljük le nektek!

A szervízes csapat javára legyen írva, hogy az ilyen hibákról amint érkezett bejelentés, mielőbb jöttek, és segítettek megoldani a problémát. Egyik saját tapasztalatunk, hogy az Arénánál található dokkolónál egy kisebb csapat próbált meg kiszabadítani 5 kerékpárt, sikertelenül. Mikor bejelentettük a hibát a szervízeseknek, 15 perc múlva már ott is voltak, és kiszabadították a bicikliket, mindenki tudta használni őket.

Amin viszont már ők sem tudnak segíteni, az a rengeteg rongálás, amelyet egyetlen hétvége során okoztak a bérlők. Letört kosarak és lámpák, megrongált pedálok és sárvédő, hanyagul az út szélére dobott kerékpárok és sorolhatnánk. Olvasóinktól kapott fotókon látszik, hogy egyes bérlők úgy gondolták, haza is vihetik a bicikliket, és a házuk udvarában állították le őket.

Nos, természetesen a kerékpárokat hazavinni nem lehet, és mivel mindegyik GPS nyomkövetővel van felszerelve, pontosan tudják, hogy hol keressék őket, ráadásul a fizetési transzfer is lekövethető, így az is kiderül, ki kölcsönözte ki pontosan. A rongálásokra pedig tényleg nem tudunk mit mondani, hogy a közös tulajdonra nem tudnak egyesek vigyázni, számunkra már nem túl meglepő, mindazonáltal még mindig elszomorító. Hozzátennénk, a biciklik eltulajdonítása és megrongálása komoly szankciókat is vonhat maga után.

Nektek mi a tapasztalatotok a Tekergőkről? 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: