2024. 04. 03., Szerda, 08:59

Nagy értékű téli kabátokkal verte át vásárlóit, több mint 300 ezerrel húzta le őket

A Siófoki Járási Ügyészség kisebb kárt okozó, üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat azzal a húszas éveiben járó, jelenleg Franciaországban élő férfival szemben, aki nagy értékű téli kabátokat árult az interneten, pedig azokkal nem is rendelkezett.

A férfi elhatározta, hogy az internetet felhasználva úgy fogja a
megélhetését biztosítani, hogy minőségi, a kereskedelmi forgalomban meglehetősen drágán árult angol télikabátokat hirdet meg eladásra a bolti árnál jóval olcsóbban azért, hogy a vevőktől a vételárat vagy annak előlegét kicsalja.


Több fiktív kereskedői profilt hozott létre az egyik közösségi oldalon, majd az internetről letöltött képek felhasználásával valótlan hirdetéseket tett közzé

Ezekre összesen hét sértett jelentkezett, akik között volt olyan károsult is, aki a vádlott mindkét fiktív profilját megtalálta, így a férfi kétszer is tévedésbe tudta ejteni.

A vádlott végül a sértetteknek több mint 300.000,-Ft kárt okozott.

Az ügyészség a Siófoki Járásbíróságra benyújtott vádiratában a férfival szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására és vagyonelkobzás alkalmazására, valamint a sértetteknek okozott kár megtérítésére tett indítványt.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: