2024. 03. 21., Csütörtök, 12:45

Komoly díjat és 1 millió forintot nyert el a Gyakorló Óvoda

Az Iskolakertekért Alapítvány felhívására adta be pályázatát a MATE Kaposvári Campus Gyakorló Óvodája, és sikerült elnyernie a Mentor óvodakert címet, aminek keretein belül 1 millió forintot költhettek kerti eszközökre.

A felhívásra összesen 238 pályázat érkezett, az óvoda kategóriában mindössze három intézmény érdemelte ki az elismerést, az országban pedig összesen nyolc óvoda büszkélkedhet mentor óvodakert címmel.  

2020 óta működik az ovikertünk, 2022 óta pedig állatokat is tartunk, tehát ez egy igazi élményporta a gyermekek számára. Úgy gondolom, hogy ez a díj az elmúlt évek munkájának elismerése, amelynek köszönhetően új lehetőségek nyílnak meg

– mondta Nagyné Zsilovics Tímea óvodavezető. 

A sikeres pályázatnak köszönhetően az intézmény mintegy 1 millió forint értékben vásárolhat kerti eszközöket. Nagy értékű vetőmagcsomaggal, kerti bútorokkal, ágdarálóval, fűnyíróval, felnőtt és gyermek kerti szerszámokkal, valamint növényszárító hálóval is gazdagodtak. Az óvodapedagógusok tanfolyamokon vehetnek részt, nyitott kerti rendezvényeket is szerveznekk, valamint más intézményeket is segítenek a tapasztalataikkal.

Gratulálunk az elismeréshez!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: