2024. 02. 28., Szerda, 10:32

Félmillió ütheti a markát annak, aki segíti a rendőröket a siófoki farongálók ügyében

Nagy felháborodást váltott ki a múlt héten, hogy ismeretlen tettesek 16 frissen telepített – pár év múlva pedig pl. a strandolóknak árnyékot biztosító – kisfákat fűrészeltek, tördeltek ki a siófoki Beszédes sétány egyik parti szakaszán. Mivel sokadjára fordul elő ilyen eset, 500. 000 Ft nyomravezetői díjat ajánlottak fel.

Emellett az Ezüstparton is újabb fákat vágtak derékba. Más balatoni településeken is hasonló pusztítások történnek, a polgármester szerint azért, mert egyes parti ingatlantulajdonosok nem viselik el, hogy az ablakukon kitekintve bármi is megzavarja a balatoni szabad kilátásukat. Ezért vagy saját kezűleg teszik tönkre a fákat, vagy felbérelnek valakit erre - írta Dr. Lengyel Róbert, Siófok polgármestere.

Folytatódik a barbár sorozat: Most japán cseresznyefákat próbálnak gázolajjal mérgezni Zamárdiban

Folytatódik a barbár sorozat: Most japán cseresznyefákat próbálnak gázolajjal mérgezni Zamárdiban

Évek óta újra és újra pusztításba kezdenek bizonyos Balaton-parti ingatlantulajdonosok, akiket zavarnak a fák a kilátásban. 2020-ban Zamárdiban gázolajjal, 2021-ben ugyanitt fűrésszel, 2023-ban Siófokon gázolajjal mérgezték a fákat. Nemrég valaki 18 fát mérgezett meg a zamárdi strandon, gá

Aki az említett cselekménnyel kapcsolatosan az eljáró hatóságok, illetve az igazságszolgáltatás részére érdemi információt ad, az 500. 000, azaz fél millió Ft nyomravezetői díjat kap – közölte Dr. Lengyel Róbert.

Értesítendő telefonszámok: Siófoki Rendőrkapitányság: 84/519-150, vagy Telefontanú: 80/555-111.

Barbárság! Lyukakat fúrtak és gázolajat locsoltak siófoki fák törzsébe

Barbárság! Lyukakat fúrtak és gázolajat locsoltak siófoki fák törzsébe

A közelmúltban ismeretlenek lyukakat fúrtak és gázolajat locsoltak több siófoki fa törzsébe is a Balaton partján – írta Facebook-posztjában Siófok polgármestere, Lengyel Róbert.
Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: