2024. 01. 23., Kedd, 13:09

Interjút adott a kamu Azahriah–Szoboszlai-klip készítője

Hiába mondják, hogy Azahriah a magyar popzene Szoboszlai Dominikje, és viszont, az epikus együttműködésre sajnos még várnunk kell.

Az RTL megtalálta, ki áll a pár nap alatt milliós kattintást elérő kamu Azahriah és Szoboszlai Dominik klip mögött - írja a Telex.

A magát csak „A Frontember”-nek nevező férfi valamiért maszkban és eltorzított hangon volt hajladó nyilatkozni a Fókusznak, aztán nyakon öntötte magát egy pohár vízzel is.

A rejtőzködő férfi a műsorban azt mondta, a Full of Stars egy kísérleti projekt, aminek ő – „A Frontember” – a vezetője. A valódi nevét pedig azért nem árulja el, mert „ha kiderülne, hogy ki is vagyok valójában, az nagyon sok mindenkit megbotránkoztatna”.

Arra a kérdésre, hogy híres-e, Frontember csak annyit válaszolt:

Most is a tévében vagyok, nem?

A videóklip, ami a mesterséges intelligencia segítségével hozta össze Azahriah-t és Szoboszlai Dominikot egy sláger erejéig, néhány nap alatt átlépte az egymilliós megtekintést a TikTokon, de a YouTube-on is 600 ezer kattintás fölött jár. 

A számról a sajtó nagy része egyébként úgy számolt be, mintha köze lenne hozzá az énekesnek és a focistának.

A klip késztője az RTL-nek azt mondta, „valószínűleg Magyarországon, de még az is lehet, hogy a világon sem csinált senki ilyet”, ami azért költői túlzás, mióta ugyanis van mesterséges intelligencia, halomszámra készülnek a különböző énekesek hangját imitáló dalok is, aminek az énekesek többnyire NEM örülnek. 

A Frontember a Fókusznak a dal keletkezéséről azt mondta, ők írták a szöveget, és a saját hangjukon vették fel a dalt, majd a mesterséges intelligencia segítségével alakították a hangokat Szoboszlai Dominik és Azahriah hangszínére.

A csoport célja, hogy az AI segítségével olyan feldolgozásokat hozzanak létre, amik valószínűleg sosem születnének meg.

„Igyekszünk majd olyan embereket mikrofon elé állítani virtuálisan, akik a való életben valószínűleg nem fognak rappelni vagy énekelni.”

A Frontember egyébként dobolt is egy kicsit a Fókuszban, bizonyítandó, hogy tényleg konyít a zenéhez, aztán a maszkjára öntött egy pohár vizet, bizonyítandó, hogy az egész projektnek egy célja van: a szórakoztatás.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: