2023. 12. 18., Hétfő, 10:40

A kaposvári Koloszár Valentin lett a nap hőse a 100. Ökölvívó OB-n

A 19 éves Koloszár Valentin a 100. felnőtt magyar bajnokság meglepetésembere és az új generáció bizonyított a fantasztikus eseményen

A 100. Papp László felnőtt országos bajnokság döntői nagyon emlékezetes csatákat hoztak a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban, az esemény színvonala, rendezése, a versenyzők hozzáállása méltó volt az elődökhöz - írja a Magyar Ökölvívó Szakszövetség Facebook bejegyzésében.

A nap legnagyobb meglepetését Koloszár Valentin szállította, a 19 éves ökölvívó az Eb bronzérmes Veres Rolandot győzte le.

Szaka István nyerte meg a férfi 51 kilót, amely az egyik legerősebb hazai súlycsoport, míg a 18 éves Oláh Levente, valamint Gémes Levente első bajnoki címeiket szerezték meg.

A magyar bajnokság díszvendége az amerikai bokszikon Roy Jones Jr. volt, jelenléte alaposan emelte a verseny fényét. Összesen 55 női és 110 férfi ökölvívó vett részt ezen a jubileumi eseményen, amely több súlycsoportban válogató is egyben az első világkvalifikációs tornára is. A következő fontos hazai esemény a január közepén esedékes Bocskai nemzetközi emlékverseny lesz majd Debrecenben.

Szívből gratulálunk az ifjú bajnoknak!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: