2023. 11. 15., Szerda, 14:49

Hol tekeregtek kaposvári Tekergők?

A Tekergők online felülete szerint Kaposváron biztos nem.

Szeptember elején egy részletes cikkben követtük végig a kaposvári közbringarendszer történetét, akkor nem találtunk sem a dokkolókban, sem tesztüzem közben az eredetileg 2020 elejére ígért elektromos kerékpárokból.

Elmúlt ez a nyár is, a kaposvári Tekergők még mindig sehol

Elmúlt ez a nyár is, a kaposvári Tekergők még mindig sehol

Teljesen elátkozott téma Kaposváron a közbringarendszer. Hihetetlen, de ez a nyár is elmúlt úgy, hogy megyeszékhelyünkön továbbra sem működik a közösségi közlekedés alapvető ágazata, a közbicikli.

Három héttel később, a szeptember 21-i városi közgyűlésen az alpolgármester beszélt a Tekergőkről:

A legfrissebb információk szerint október elejére ígérte a cég, hogy használható állapotban lesz a kaposvári közbringarendszer. Ekkor egy újabb tesztidőszak veszi kezdetét, ezen fog majd múlni, hogy fogunk e fizetni vagy nem fizetni. Természetesen a késedelmi kötbért érvényesíteni fogjuk.

Október végén valóban teszteltek néhány bringát a városban, aztán újra eltűntek szem elől.  Miután azóta nem érkezett információ a tesztidőszak sikerességéről - avagy kudarcáról -, rápillantottunk a rendszer online térképére:

Amint láthatjátok, a kaposvári dokkolók üresen állnak, a bringák a térkép szerint csak a kivitelező raktárában pihennek Horvátországban.

Feltehetőleg nem zárult sikeresen az októberi teszt, a kérdés pedig továbbra is nyitott: mikor lesz Kaposváron működő közbringa rendszer?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: