2023. 10. 18., Szerda, 08:00

Felmentette a Pécsi Ítélőtábla azt a férfit, aki a vádirat szerint 2021-ben gázolajjal leöntötte, majd meggyújtotta barátnőjét

A nő majdnem belehalt a sérülésekbe.

A vádirat alapján 2021-ben az érintett nő arra törekedett, hogy véget vessen a kapcsolatának a partnerével, aki ezt nem hajlandó volt elfogadni. Ennek következtében többször is összetűztek. Április 25-én reggel egy további veszekedés után a férfi otthagyta a lakást, majd gázolajjal tért vissza, amit felhasznált arra, hogy beborítja vele a barátnőjét. Ezt követően öngyújtóval meggyújtotta a nő ruháját, majd megpróbálta megakadályozni, hogy ő eloltsa a tüzet.

Végül a nő sietve bement a lakásba, és sikerült eloltania a lángokat, majd megkérte a férfit, hogy hívjon egy ismerőst. Amikor a segítség megérkezett, a nőt kórházba szállították, mivel az égési sérüléseiből adódóan közvetlen életveszélybe került, és hosszú ideig a kórházban volt kezelés alatt. Bár sérülései 4-6 hónap alatt gyógyultak, a támadás miatt valószínűsíthető, hogy maradandó fogyatékosság marad utána.

Az első fokon eljárt Szekszárdi Törvényszék a lefolytatott bizonyítási eljárást követően a vádlottat az ellene előre kitervelten, aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vád alól bizonyítottság hiányában felmentette. Az ügyészség fellebbezett az ítélet ellen, és a Pécsi Ítélőtábla másodfokon megerősítette a törvényszék döntését. Az ítélet már jogerős.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: