2023. 09. 28., Csütörtök, 14:42

Rengeteg Instagram fiókot feltörtek az utóbbi napokban - Így kerülheted el hogy te is pórul járj!

Nem újdonság, hogy időről-időre kiterjedt csalássorozatokkal szembesülünk a közösségi médiák használata során. A legújabb támadás az Instagram fiókokat érinti, az utóbbi héten biztosan ti is számos olyan posztot láttatok ismerőseitektől, miszerint feltörték a fiókjukat. Ha nem akartok ti is így járni, fordítsatok pár percet a fiókotok biztonságának növelésére! 

Az aktuális fiókfeltörés-hullámmal minden kárvallott ugyanúgy szembesült: egyik pillanatról a másikra nem tudtak belépni az Instagramra, miközben "valaki" arról az ismerőseinek küldözget üzeneteket:

Az illető - vagy chatbot - a továbbiakban arra próbálja rávenni az ismerősöket, hogy a telefonjukra SMS-ben érkező linkre kattintsanak rá, illetve másolják azt ki és küldjék vissza a chat ablakba. Ettől természetesen óva intünk mindenkit!

Ha szeretnéd elkerülni hogy a te fiókodat is feltörjék, kapcsold be a kétfaktoros hitelesítést, ami jelentősen megnehezíti a hackerek dolgát. Az Instagram felületén a következőképp aktiválhatod a funkciót a beállítások fül alatt:

Veled is történt hasonló? Hogy sikerült visszaszerezni a fiókod? Kommentben várjuk a további javaslatokat!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: