2023. 09. 27., Szerda, 09:47

Az autóba benyúlva próbálta kitépni a nő nyakláncát, majd ököllel ütötte

Egy somogyi testvérpár több pincét tört fel Varászló közelében. Az idősebb férfi ki akart rabolni egy egyedül lévő nőt is, de az ellenállása meghiúsította a bűncselekmény befejezését.

A többszörös visszaeső terhelt 2022 októberében Nemesdéden gyalogolt, amikor észrevette és megszólította a lehúzott ablakú gépkocsijában ülő nőt, aki az ismerősére várt.

A férfi beszélni kezdett a külföldi állampolgár sértetthez, aki nem értette, ezért kezébe vette telefonját, hogy fordító programot használjon. A terhelt ekkor hirtelen benyúlt a kocsi ablakán és a sértett nyakában lévő, kettő millió forint értékű nyakláncát – rajta több gyűrűvel – megpróbálta leszakítani. A sértett azonban védekezett, kezeivel ráfogott a vádlott kezére, aki úgy próbálta a rablást befejezni, hogy másik kezét ökölbe szorítva megütötte a hangosan kiabáló nőt

A támadó végül felhagyott cselekményével és futva távozott a helyszínről.

A testvérek 2022 őszén több pincét törtek fel a fiatalabb férfi lakóhelyének közelében, az épületekből jobbára könnyen mozdítható dolgokat, így műszaki- és szerszámgépeket, használati tárgyakat vittek magukkal, de volt olyan pince, ahonnan játék traktort is elloptak.

Az ügyészség a Marcali Járásbíróságra benyújtott vádiratában a letartóztatásban lévő terheltekkel szemben szabadságvesztés büntetésre és közügyektől eltiltásra tett indítványt.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: