2023. 09. 25., Hétfő, 09:35

Késsel próbált jogosnak vélt örökrészéhez jutni az őrült nő, az albérlőt is halálosan megfenyegette

A nő az általa jogosnak vélt örökség kiadását próbálta meg kikényszeríteni egy konyhakéssel.

Az örökségét követelte

Mint a vádiratból kiderül, a nő pszichés betegedésben szenved, de beszámítási képességgel rendelkezik. Rendszeresen felkereste a sértettet és családját az egyik Balaton-parti településen található ingatlanuknál, hogy a sértett korábban elhunyt, a vádlott által édesapjának tartott férje után járó, a vádlott által jogosnak vélt örökrészét adják ki neki. Ilyenkor szidalmazta, illetőleg elektronikus üzenetek formájában zaklatta a sértettet.

Ezúttal két késsel próbált érvényt szerezni igényének

Ilyen előzmények után a nő 2022 őszén ismét megjelent a háznál, ezúttal azonban magával vitt egy 15 cm pengehosszúságú kenyérvágó-kést és egy 9,8 cm pengehosszúságú konyhai kést is. A zavart állapotban lévő vádlott az ingatlan kerítésén átmászva bejutott az udvarra, ahol a nagyobb késsel, a sértettet szidalmazva örökrésze kiadását kezdte követleni.

Az albérlőt is halálosan megfenyegette

Ezt hallva a sértetti ingatlanban albérlőként tartózkodó férfi kiment az udvarra, akit a vádlott nyomban kérdőre vont, hogy mit keres az „édesapja” házában, majd őt is megöléssel fenyegette meg. A nő ezután a kést a két sértettektől kb. 1 méter távolságra fenyegetően maga előtt tartotta, amely a sértettekben komoly félelmet keltett.

Seprűnyéllel kergették el

A vádlott cselekményének végül az vetett véget, hogy a megfenyegetett férfi magához vett egy seprűnyelet, és azzal kiterelte a nőt az ingatlanról. A vádlott azonban még az ingatlanon kívül is több percen keresztül fenyegetőzött és örökrésze kiadását követelte úgy, hogy közben különböző tárgyakat dobált be az udvarra.

Az ügyészség a Siófoki Járásbíróságra benyújtott vádiratában a nővel szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: