2023. 09. 21., Csütörtök, 09:55

Sátras Deseda Camping, októberi indulású közbringarendszer - Elhangzottak a városházán a válaszok

Az elmúlt hetekben több olyan kérdést is feszegettünk - közbringarendszer, Deseda Camping - amelyekről szó volt a csütörtöki városi közgyűlésen, így első kézből kaphattunk rájuk válaszokat.

Először a legfrissebb, szerdai témánkra jött válasz, hiszen a polgármester a Deseda Campinggel kapcsolatban megerősítő választ adott, tényleg újra terítékre került a kivitelezés, csak egy jóval visszafogottabb verzióban:

Soha az életben nem terveztem 4,5 milliárd forintot a Deseda Campingre - kezdte a polgármester. Ilyen árajánlatok jöttek be kivitelezőktől. Eszem ágába se lenne annyiért campinget építeni. Most kaptunk egy olyan árajánlatot, amely megfelelő minőségben tudja biztosítani számunkra a sátor és lakókocsihelyeket valamint a faházakat. Megfelelő komfortfokozattal 4 csillagos campingünk lesz, a Balaton Tours üzemeltetésében.

Előkerült a júliusban beomlott Gyakorló iskola tornaterme is, hogy tényleg le kell e bontani az egész tornacsarnokot, valamint hogy hol fognak télen sportolni az oda járó gyermekek. Erre szűkszavúan csak annyit válaszolt a polgármester: 

Nem mi üzemeltetjük az iskolát és nem is a mi tulajdonunk. A Gyakorló iskola azon iskolák közé tartozik ami nem a mi tulajdonunk, a beruházásnak sem mi voltunk a felelősei hanem a Tankerületi központ. A testnevelőknek az a dolga, hogy egyetlenegy testnevelés óra se maradjon el, hál Isten, a környéken van elég infrastruktúra, így egész biztos vagyok benne, hogy meg fogják tudni oldani a gyermekek elhelyezését.

A hánytatott sorsú közbringrarendszerről már az alpolgármester beszélt:

A legfrissebb információk szerint október elejére ígérte a cég, hogy használható állapotban lesz a kaposvári közbringarendszer. Ekkor egy újabb tesztidőszak veszi kezdetét, ezen fog majd múlni, hogy fogunk e fizetni vagy nem fizetni. Természetesen a késedelmi kötbért érvényesíteni fogjuk.

Előkerült a közvilágítás kérdése is, ezzel kapcsolatban elhangzott, hogy a tervek szerint októberben visszakapcsolják a városban a teljes közvilágítást. A polgármester elmondta, hogy ugyan a lakossági fórumokon volt olyan felszólaló aki azt kérte, ne is kapcsolják vissza teljes egészében a közvilágítást a városban hiszen jó ahogy most van, természetesen ennek a kérésnek nem tesznek eleget. 

Fénymérést is végeztek bizonyos helyeken a városban melyből kiderült, hogy ott, ahol kevés a fényerősség, annak az elsődleges oka az volt, hogy nem voltak megfelelően visszametszve a fák. Ennek érdekében a Városgondokság 200 milliós program keretein belül ősztől megkezdi a kellő faápolásokat és metszéseket, kiemelten a közvilágítási lámpatestek környékén.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: