2023. 07. 06., Csütörtök, 09:05

Söröshordót átgurítva adták át az új desedai hidat, megint bedobták a Deseda-kemping vízióját is

Szerdán egy átadóesemény keretei közt hivatalosan is megnyitották az új desedai Szúnyog-hidat az arborétumnál.

Ahogy azt egy gyönyörű galériával áprilisban már szemléltettük, egy ideje elkészült az új híd a Desedán, az arborétumnál. Ugyan a kirándulók már egy ideje nyugodtan használhatták a hidat, a hivatalos átadóra egészen szerdáig még várni kellett, ekkor viszont egy kisebb rendezvény keretei közt polgármesterünk és a térség országgyűlési képviselője közösen vágták át a híd előtti szalagot. Az eseményhez társult egy söröshordó is, amelyet a fiatalokkal közösen gurítottak át az új hídon az érintettek (ha tudtuk volna, hogy lesz sör, segítettünk volna mi is).

Lassan átadásra kerülhet a desedai Szúnyog híd - GALÉRIA

Lassan átadásra kerülhet a desedai Szúnyog híd - GALÉRIA

A végéhez közeledik a desedai arborétumhoz vezető Szúnyog híd felújítása. Bár a SEFAG Zrt. eredetileg 2021-re ígérte a kivitelezést, de többszöri "újradátumozás" után, még 2022 augusztusában sem tudták megmondani, hogy mikor kerül átadásra. A híd mostanra nemcsak átér a túloldalr

Hogy az elhangzott nyilatkozatokat még fokozzák, Szita Károly polgármester elmondta

 ismét terítékre került a Deseda kemping megépítése, hiszen az újra kiírt pályázaton induló tíz pályázó között van, aki a rendelkezésre álló kétmilliárd forint alatt el tudná végezni a beruházást.

A hánytatott sorsú, katasztrofális állapotban lévő területről 2018-ban, 2022-ben is adtak ki egy-egy látványtervet, ám azokat később folyamatosan elkaszálták, így csak reménykedni tudunk, hogy ezúttal, talán lesz is végre valami, a jobb sorsra érdemes területből.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: