2023. 07. 05., Szerda, 10:09

Érkezik az idei nyár legmasszívabb hőhulláma

Az idei nyár idáig kegyes volt hozzánk ami az igazán forró napokat illeti, de a jövő héttől beigazolódni látszanak a meteorológusok perzselő júliusra és augusztusra vonatkozó előrejelzései, érkeznek a 35 pluszos napok.

Szombatig még 30 fok alatti hőmérsékletek, aztán...

A szombati hidegfront után megkezdődött az előre jelzett felmelegedés, ám keddre ismét hűvösebb arcát fordította felénk az időjárás. 

A felhős, borongós időt szerdán már sok napsütés váltja, a csapadék ekkortól záporok, zivatarok formájában érkezik. A nagy változás pedig szombaton várható

Az alapvetően napos, de néhol felhősebb és gyakori csapadékkal tarkított időjárás péntekig kitart. Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelző oldalán (egyelőre) szerdára és csütörtökre is elsőfokú figyelmeztetés szerepel felhőszakadás, villámlás és a záporok, zivatarok környezetében megerősödő szél miatt. Gyakorlatilag bárhol számíthatunk kiadós, de múló esőre, miközben a hőmérséklet 25-30 fok körül alakul.

...érkezik a szaharai forróság

Szombattól aztán egy anticiklon forró, afrikai levegőt sodor fölénk, a jövő hét közepére pedig 33-38 fokkal beköszönt az idei nyár eddigi legforróbb időszaka

Nem látszik a kánikula vége

Hétvégén és a jövő hét első napjaiban fokozatosan emelkedik a hőmérséklet, mígnem eléri a fenti értéket. Az Agronaptár.hu hosszabb távú előrejelzése szerint egyelőre nem látszik a hőhullám vége, a július 8-20. közötti időszakba legfeljebb egy gyenge hidegfront „fér bele”. Száraz meleg lesz, a meteorológus úgy látja, a szombattól kezdődő időszakba legfeljebb egy-egy kisebb zápor, zivatar hozhat csapadékot.

Irány a vízpart!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: